Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hetekre elvesztette kiválóságát a Napoli – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) legutóbbi fordulójában rangadót vesztő Napoli csapata az Inter elleni vereség mellett egy sokkal súlyosabb veszteséget is elszenvedett…

 

A Napoli csapata a csütörtöki napon megerősítette, hogy a szerdai, Inter elleni elveszített rangadón mindössze negyedóra után lecserélt Dries Mertens bokasérülése következtében legalább 3 hétig nem léphet pályára.

A 33 esztendős belga légiós 2013 óta erősíti a Napoli csapatát, a 2016-2017-es idényt 28 Serie A-s találattal zárta, majd egy évvel később összességében 22, tavalyelőtt 19, tavaly pedig 16 találatig jutott. Az elmúlt idény közben a Napoli történetének valaha volt legjobb góllövője lett, megelőzve a közelmúltban elhunyt Diego Maradona és Marek Hamsík egykori klubrekordját. Mertens minden sorozatot figyelembe véve 339 pályára lépés alatt 130 gólt szerzett a Partenopei színeiben.

A rutinos csatár az aktuális idényben 11 mérkőzés alatt 4 gólt és 6 előkészítést jegyzett a bajnokságban, utóbbival a Serie A legjobbjának számít a gólpasszok tekintetében. Kiesése nyilván hatalmas veszteség a Napoli számára, főleg most, amikor a következő hetekben a Lazio és a Cagliari ellen is komoly erőpróba várhat a csapatra.