Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: megvannak az év legjobbjai

Ahogy 1964 óta minden évben (kivéve 1980-ban) idén is kiosztotta Az év labdarúgója címet az MLSZ. 

Idén, az előző két évhez hasonlóan Gulácsi Péter érdemelte ki a megtisztelő címet. A 36-szoros magyar válogatott kapus igazán extra évet futott idén. Gulácsi nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra (azt az egyetlen hibát felejtsük el neki), a klubcsapatával a Bajnokok Ligája elődöntőjéig menetelt az előző szezonban, illetve idén is továbbjutottak a csoportjukból (a PSG ellen büntetőt is védett). A Leipziggel a bajnokságban is kiválóan szerepel, tavaly harmadikok lettek és még idén is van esélyük az őszi elsőségre, Gulácsit pedig a Bundesliga egyik legjobb kapusának tartják.
Gulácsi az ötödik kapus, akit az év labdarúgójának választottak, korábban a nemrég elhunyt Szűcs Lajos, Petry Zsolt, Bogdán Ádám és Király Gábor kapta meg az elismerést. Szűcs és Petry egyszer, Bogdán kétszer, míg Király háromszor lett a legjobb labdarúgó hazánkban. Hozzá csatlakozik most Gulácsi, viszont Gulácsi az első kapus, aki egymásután háromszor kapta meg a díjat.

A nőknél is elég egyértelmű volt ki érdemli meg a legjobban a díjat. A Wolfsburg csatárát, Jakabfi Zsanettet választották a legjobbnak. A 60-szoros válogatott támadó veretlenül nyerte meg csapatával a német bajnokságot, illetve Bajnokok Ligája döntőt játszhattak, ahol azonban kikaptak a Lyontól.
Jakabfi zsinórban ötödjére lett a legjobb női labdarúgó, összességében ez a kilencedik díja.

Az elismerést a futsalosoknál is kiosztották, ahol a férfiak között a Haladás kapusa, Alasztics Marcell lett a legjobb, míg a hölgyeknél az Astra játékosa, Kota Gabriella. Mindkét játékosnak az első díja.