Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: argentin trénert neveztek ki de Boer helyére – HIVATALOS

Ahogyan arról az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk lehetőségként, a pénteki napon hivatalossá vált, és nem történt meglepetés az MLS-ben szereplő Atlanta United újdonsült trénerének kinevezésekor…

 

Az Atlanta United a várakozásoknak megfelelően a szabadúszó argentin trénert, Gabriel Heinzét nevezte ki új vezetőedzőjének, aki a másfél éves szolgálata végeztével a nyáron menesztett Frank de Boert követi a csapat kispadján.

A 42 éves egykori kiváló hátvédre leginkább a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Real Madrid csapatából emlékezhetünk még játékos korából, de immár öt éve edzősködéssel foglalkozik. Heinze tréneri karrierje első külföldi megbízatását kezdi meg, korábban három argentin csapatot irányított: 2015-ben a Godoy Cruz kispadján debütált, majd az Argentinos Juniors csapatánál vállalt munkát, legeredményesebb időszakát pedig a Vélez Sarsfieldnél töltötte.

Heinze a Fortínt 2017 decemberétől 2020 februárjáig irányította, egymást követő két évben juttatta Copa Sudamericana-helyre a gárdát, majd pár héttel a 2019-2020-as szezon vége előtt a vezetőséggel való megromlott viszonyára hivatkozva felállt posztjáról – a csapat végül a harmadik helyen zárt a Boca-River páros mögött a bajnokságban.

Az egykori 72-szeres argentin válogatott edzői ténykedése legnagyobb kihívására készül, hiszen a 2014-ben alapított Atlanta 2018-ban az MLS-t, 2019-ben pedig a US Open Cupot nyerte meg, Heinzének pedig ezekhez a sikerekhez kéne visszavezetnie a csapatot azután, hogy az elmúlt kiírásban csak a 12. helyen végeztek a Keleti Konferenciában és még a rájátszásba sem jutottak be.