Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Fradi az ősz királya; magabiztosan nyert a ZTE és az MTK

Az OTP Bank Liga 16. fordulója zárja az őszi szezont (két elhalasztott meccs pótlását leszámítva), de nem a legizgalmasabb módon. A Fehérvár sima pénteki sikere után szombaton is elég lefutott mérkőzéseket láthatott a nagyérdemű a tévékészülékek előtt.

Egy győzelemmel átmenetileg egészen a harmadik helyig jöhetett fel a táblázaton az MTK, ami gyakorlatilag a szezon féltávjánál kitűnő eredmény lenne egy friss feljutó csapattól. A Paks azonban szervezett védekezéssel készült, így sokáig nem sok minden történt az új Hidegkúti Stadionban. A szünet előtt nem sokkal azonban Hegedűs Lajos egy elrontott kijövetellel utolsó emberes szabálytalanságot követett el és ezért a játékvezető kiállította – emberhátrányban pedig alaposan lecsökkentek a vendégek győzelmi esélyei. Az MTK ennek ellenére azonban sokáig nem tudott igazán dominálni. Az első kaput eltaláló lövésig 67 percet kellett várni. A hajrára azonban belelendült az MTK. Dimitrov a 74. percben Schön Szabolcs közbenjárásával megszerezte a vezetést, innentől pedig nem volt megállás. 5 perccel később egy gyors akció végén Prosser volt eredményes, majd később Schön maga is betalált. A hosszabbítás negyedik percében a Paks ugyan még egynelíteni tudott egy szép villanás után, ám a vége így is sima lett.

Hasonló volt a helyzet a DVTK otthonában is. A piros-fehérek az edzőváltás óta sem találtak magukra, ami a ZTE ellen még inkább érződött. Zimonyi hatalmas napot fogott ki és már a 16. percben előnyhöz juttatta csapatát; Szánthó Regő pedig még az első félidő végén meg tudta duplázni csapata előnyét egy szép fejessel. Zimonyi a fordulás után duplázott, amivel végképp kijött a két csapat közti különbség. A Diósgyőrnek szinte esélye sem volt ezen a délutánon. A becsületgólt Iszlai egy tizenegyest értékesítve azért összehozta, de attól még a lényeg nem változik: a DVTK a bajnokság felénél a bajnokság utolsó helyén áll és elég nehéz helyzetbe került.

Sokkal jobb kilátásai a Budafoknak sem voltak az Üllői úton. A Fradi idén nem igazán kegyelmez senkinek, így a Groupama Arénába látogató újonc csapat dolga sem volt egyszerű. Az első félidőben be is szorította őket Rebrov együttese, ám néhány nagyobb lehetőségen túl gólt nem tudtak felmutatni. A 0-0 őrizgetése győzelemmel érhetett fel a fekete mezes budafokiak számára, akik azonban csak elodázni tudták a bajt, megelőzni nem. Az 57. percben rogyott össze a nyomás alatt a vendég csapat, amikor is Lovrencsics Gergő – aki korábban maga is futballozott Budafokon – használta ki a maga lehetőségét. Ezt követően pedig nem tehetett már semmit Csizmadia Csaba együttese. A 62. percben büntetőhöz jutott a Fradi, amit Kharatin be is vágott. Úgy tűnt, nem maradtak kérdések a hajrára. A 75. percben aztán jött egy kisebb fordulat: Lovrencsics eladott labdája után gyors kontrával jöhetett a Budafok, aminek a végén Ihring-Farkas önzetlenül kiszolgálta a bent érkező Zsórit, aki így szépíteni tudott. Benne volt tehát, hogy az utolsó percekben akár még egyenlíthetnek is a vendégek, ám ez végül elmaradt. A Ferencváros 2-1-el behúzta a meccset és a vele járó három pontot is.

MTK – Paks 3-1
G.: Dimitrov (74.), Prosser (79.), Schön (90.), Nagy R. (94.)

Diósgyőr – Zalaegerszeg 1-3
G.: Zimonyi (16., 65.), Szánthó (43.), Iszlai (78. – büntető)

Ferencváros – Budafok 2-1
G.: Lovrencsics (57.), Kharatin (62. – büntető), Zsóri (75.)

A forduló további eredményei, párosításai

Péntek
MOL Fehérvár – Kisvárda 3-0

Vasárnap
14:30 Mezőkövesd – Puskás Akadémia (M4 Sport +)
17:00 Újpest – Honvéd FC (M4 Sport)

A tabella jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása