Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: arcon köpte ellenfelét a Gladbach sztárja – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) szombati játéknapjának mérkőzései közt a Borussia Mönchengladbach gárdája hazai pályán szenvedett vereséget a Hoffenheim ellen, de nem ez volt számukra a leginkább kellemetlen…

A fent látható jelenetsor a Borussia Mönchengladbach–Hoffenheim mérkőzés 77. percében történt, amikor Marcus Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos ezután kisebb szóváltásba keveredett egymással, majd a házigazdák francia csatára közvetlen közelről leköpte a vendégek osztrák védőjének arcát.

A játék tovább folytatódott, mert Frank Willenborg játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után Thuramnak piros, Poschnak sárga lapot adott.

A találkozó után Marco Rose vezetőedző az egész klub nevében elnézést kért, majd később a közösségi médiában az egykori világbajnok Lilian Thuram fia is belátta hibáját és üzent:

“Mindenkitől elnézést kérek, Stefan Poschtól, az ellenfeleimtől, a csapattársaimtól, a családomtól és mindenkitől, aki ezt látta. Ma valami olyasmi történt, ami nem én vagyok, és soha nem szabadott volna megtörténnie. Természetesen vállalom a tettem következményeit.”

Emlékezhetünk rá, hogy a Schalke 04 török védője, Ozan Kabak öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert szeptember végén a Werder Bremen elleni találkozón az ellenfél felé köpött, de nem találta el. Thuramra ennél komolyabb büntetés várhat, hiszen nem csak súlyos sportszerűtlenséget, de a mostani járványügyi helyzetben felelőtlenséget is elkövetett.