Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A 93. percben nyerte meg a mérkőzést a Bayern München! – videóval

Rangadóval zárult a Bundesliga 13. fordulójának szombati játéknapja, hiszen az éllovas Bayer Leverkusen a címvédő Bayern Münchent fogadta. A “Gyógyszergyáriak” jobban játszottak az első játékrész jelentős részében, és meg is szerezték a vezetést, ám szokás szerint érkezett Robert Lewandowski, aki ezúttal is nyerőembernek bizonyult.

Nem hozott sok lehetőséget a mérkőzés első félideje. Az első igazán komoly helyzetét a Leverkusen gólra váltotta. Egy szögletet követően Schick bombázta kapásból Neuer hálójába a labdát, 1-0! A „Gyógyszergyáriak” jól semlegesítették az első 35 percben bajorok támadásait és egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. A 43. percben mégis egyenlíteni tudott a Bayern. Hradecky és Tah rosszul mért fel egy beadást, Lewandowskinak így csak az üres kapuba kellett bólintania, 1-1! A hosszabbításban már egyre nagyobb fölénybe került a címvédő, de a vezetést nem tudták megszerezni a szünet előtt.

A második játékrész még kevesebb helyzetet hozott, mint az első. A 67. percben aztán a Bayern majdnem megszerezte a vezetést Gnabry révén, de Hradecky nagy bravúrt mutatott be. A 79. minutumban Musiala előtt adódott komoly lehetőség, ezúttal viszont a kapufa megmentette a Leverkusent. Már úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a találkozó és a Leverkusen veretlenül zárja a szezon első 13 fordulóját, ám ismét érkezett Lewandowski, aki a 93. percben újra betalált, 1-2! Ezzel a győzelmével a Bayern átvette a vezetést a tabellán, így az élen tölthetik az ünnepeket.

Bayer Leverkusen – Bayern München 1-2 (1-1)
Helyszín:
BayArena Vezette: Felix Zwayer
Gólszerzők:
Schick (14.) ill. Lewandowski (43., 90+3.)
Sárga:
Bailey (72.) ill. Gnabry (24.)
Kiállítás: – ill. –

Bayer Leverkusen: Hradecky – Sinkgraven, Tapsoba, Tah, Dragovic – Amiri, Baumgartlinger, Wirtz – Bailey (Demirbay 74.), Schick (Alario 82.), Diaby Vezetőedző: Peter Bosz

Bayern München: Neuer – Süle, Boateng, Hernández, Davies – Tolisso (Kimmich 68.), Alaba, Coman (Sané 32., Musiala 68.), Müller, Gnabry – Lewandowski Vezetőedző: Hans Flick

A mérkőzés összefoglalója:

A 13. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Union Berlin 2-1 Borussia Dortmund

Szombat:
Augsburg 0–2 Frankfurt
Mainz 0–1 Werder Bremen
Mönchengladbach 1–2 Hoffenheim
RB Leipzig 0–0 Köln
Schalke 0–1 Bielefeld

Vasárnap:
15:30 Freiburg – Hertha Berlin
18:00 Wolfsburg – Stuttgart

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: