Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Guardiola útban a bajnoki cím felé második számú kapusát és kapusedzőit dicsérte!

Mint ismert, a Manhcester City Erling Haaland duplájával nyerni tudott a Tottenham otthonában, és egy fordulóval a vége előtt visszavette a vezetést a nagy rivális Asenal előtt a tabella élén. A City menedzsere, Pep Guardiola a találkozót követően elsősorban a találkozón kényszerből becserélt kapusát, Stefan Ortegát dicsérte leginkább.

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

Guardiola szerint ugyanis óriási köszönetet mondhatnak a 31 esztendős hálóőrnek, aki a találkozó 69. percét követően (ekkor cserélték be Ederson heylett – a szerk.), többször is bizonyította, hogy képes előlépni fontos pillanatokban… A legfontosabb pillanatban mindenképpen, ugyanis még 1:0-ás City vezetésnél, a 86. percben Ortega ugyanis egy hatalmasat védett a kilépő Son Heung-Min ziccerénél!

“Egyértelműen ki merem jelenteni, hogy ha nem lett volna Stefan Ortega, akkor az Arsenal már bajnoknak érezhetné magát! Elképesztő védés volt, amivel Ortega megmentett bennünket!” – fogalmazott sajtótájékoztatóján a City menedzsere.

“Stefan az egyik legjobb kapus, akit valaha láttam védeni az 1-az-1 elleni szituációkban! Elképesztő védés volt! Tudják, hogy Son az elmúlt években már hányszor megbüntetett bennünket?! Én tudom, ahogyan Stefan is! Arról viszont elképzelésem sincs, hogy miképpen reagáltunk volna, ha a Tottenham ki tud egyenlíteni… Stefan Ortega hihetetlen kapus, egy páratlan futballista, hálásak lehetünk, hogy a csapatunk tagja!” – méltatta második számú kapusát Guardiola, aki köszönetet mondott kapusedzőinek, Xabier Mancisidornak valamint Richard Wright-nak is, akik “rábeszélték’ arra, hogy a hosszú percekig ápolt Edersonnal ne kockáztasson, bátran küldje be Ortegát.

A Man. City győzelmével természetesen még nem lett bajnok, előnye két pont az utolsó forduló vége előtt az Arsenallal szemben. Mindkét csapat a Premier League utolsó, vasárnapi fordulójában hazai pályán lép pályára, egy számukra papírformának ígérkező mérkőzésen: az “ágyúsok” az Evertont, a City a West Ham United együttesét fogadja.