Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Ez a legerősebb keret, amire mindenkor számíthattam”

Ahogyan arról beszámoltunk, a keddi napon nyilvánosságra hozták a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő keretét…

(Photo by Boris Streubel – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a kerethirdetést követő sajtótájékoztatón az újságíróknak válaszolt a felmerült kérdésekre:

“Olyan játékos nem volt, akinek külön magyarázatot kellett adnom, hogy miért került be vagy miért nem. Jelen pillanatban mindenki rendelkezésre áll. Két kérdőjel van a keretben Fiola Attilára és Lang Ádámra vonatkozóan a sérülésük miatt, de az ő esetükben is úgy tűnik, csatlakozhatnak a kerethez. Teljes a létszám, mindenkire számíthatok, aki a selejtezőkben is szerepelt. Ez a legerősebb keret, amire mindenkor számíthattam, mert mindenki itt lesz, akivel szeretnék számolni” – mondta el a szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak a keretről.

“Lang és Fiola tavasszal bizonyította a klubjában, hogy lehet rájuk számítani. Fiola rutinműtéten esett át, ám úgy tűnik, a felkészülés elején csatlakozhat hozzánk. Lang sérülése enyhébb, de kiértékeljük majd az állapotukat. Hét belső védő elegendő lesz” – jegyezte meg Rossi a jelenleg sérült védőkről.

“A tartalékoktól azt várom, hogy tartsák magukat megfelelő erőben, ha szükség van rájuk, akkor legyenek bevethető állapotban, ám ők nem fognak csatlakozni a felkészüléshez az elejétől kezdve” – fűzte hozzá a tartalékokról.

A szövetségi kapitány ifj. Dárdai Pál kihagyásáról elmondta: “Az ő posztján sok játékos áll rendelkezésre. Elsősorban Szoboszlai Dominik és Sallai Roland játszik a posztján. Dárdai Palkót figyeljük, lőtt gólokat, de tud még fejlődni a csapatjáték terén, erőnléti lemaradása is volt. Azon a poszton Lisztes Krisztián, sőt például a debreceni Vajda Botond is szóba jöhet. Mindenkit szemmel tartunk, ám  senki sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt azok közül, akik nem kerültek be a csapatba, ezért vannak itt azok, akiknek a nevét most kihirdettük.”  

Az Európa-bajnokságot megelőzően a magyar csapat június 4-én Írország ellen Dublinban, június 8-án pedig Izrael ellen Debrecenben vív felkészülési mérkőzést.

A magyar válogatott a június 14-én kezdődő németországi kontinensviadalon a házigazdák mellett Svájc és Skócia válogatottjával került egy csoportba.

A magyar válogatott aktuális kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (SC Freiburg)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette FC), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre AC), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Sunderland AFC)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
Tartalékok: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel SK), Vécsei Bálint (Paksi FC)