Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: gólzáporos meccsen nyert kiütéssel a Manchester United – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 14. fordulójának vasárnapi kora esti összecsapásán a változatosan teljesítő Manchester United együttese a tavalyi másodosztályú bajnok Leeds United csapatát látta vendégül az Old Traffordon…

A Manchester United egy szórakoztató mérkőzésen 6-2 arányban ütötte ki a Leeds United gárdáját. Alig több mint egy perc után azonnal megszerezték a vezetést a “Vörös Ördögök”, miután Bruno Fernandes lekészítéséből a lendületből érkező Scott McTominay bombázott kíméletlenül a bal alsóba. Felocsúdni sem volt ideje a Leedsnek, s egy perccel később Martial kiugratásából McTominay szerzett újabb védhetetlen gólt, három perc alatt kétgólos előnyhöz juttatva csapatát. A kora hideg zuhany ellenére nem adta fel a Leeds, Bamford gólját azonban les miatt érvénytelenítették, röviddel ezután pedig Bruno Fernandes a 20. percben bevágta a MU harmadik találatát. A játékrész hajrájában egy szöglet utáni lecsorgó labdát közelről Victor Lindelöf juttatott Meslier kapujába, majd kisvártatva a szépítés is megérkezett, amikor Liam Cooper bólintott a hálóba egy sarokrúgást követően. A második félidőben sem volt megállás, a vendégek nyílt támadójátékot mutattak a felzárkózás érdekében, ehelyett a játékrész derekánál McTominay indításából Daniel James a kapus lábai közt talált a hálóba, majd percekkel később Bruno Fernandes büntetőből volt eredményes. Kisvártatva az előr húzódó észak-ír hátvéd, Stuart Dallas vert be egy kíméletlen bombagólt a tizenhatos előteréből, és további ordító helyzetei is voltak a Leedsnek, azonban ennél közelebb képtelenek voltak felkapaszkodni. A MU kiütéses különbséggel nyert remek helyzetkihasználása révén, melyhez a Leeds bátor, kinyíló játékára is szükségük volt.

Manchester United – Leeds United 6-2 (4-1)
Gólszerzők: McTominay (2., 3.), Bruno Fernandes (20., 70. – a másodikat büntetőből), Lindelöf (37.), James (66.), ill. Cooper (42.), Dallas (73.)

 

A 14. forduló eddigi eredményei

Crystal Palace – Liverpool 0-7
Southampton – Manchester City 0-1
Everton – Arsenal 2-1
Newcastle – Fulham 1-1
Brighton & Hove Albion – Sheffield United 1-1
Tottenham – Leicester City 0-2
Manchester United – Leeds United 6-2

A 14. forduló további programja

Vasárnap
20:15 West Bromwich Albion – Aston Villa (tv: Spíler 1)

Hétfő:
18:30 Burnley – Wolverhampton (tv: Digi Sport 1)
21:00 Chelsea – West Ham United

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye