Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: régi támadójátékát idézve győzte le az Atalanta az AS Romát – videóval

Az olasz bajnokság 13. fordulójában az Atalanta az AS Romát fogadta, és remek mérkőzést játszottak. A fővárosiak nagyon korán szereztek vezetést, de a második félidőben az Atalantának összejött az egyenlítés, és utána még három gól. A bergamói csapat úgy játszott, mintha semmi probléma nem lenne a játékosok és az edző között, és még a korábbi kiváló támadójátékukat is elő tudták csalogatni.

Jól kezdte a mérkőzést az AS Roma, mivel már a 3. percben megszerezte a vezetést. Mkhitaryan passzolt Dzeko elé, aki a tizenhatoson belülről kilőtte a bal alsó sarkot. A 9. percben Spinazzola talált szabad területet, majd kapura is lőtt, de a labda kijött a bal kapufáról. Az Atalanta csak néhány támadást tudott vezetni, a vendégek veszélyesebbek voltak az első félidőben. Még a szünet előtt is növelhették volna az előnyüket, amikor Pellegrini szabadrúgásából majdnem gól lett, de a kapus bravúrral kivédte a labdát.

A második félidőt már jobban kezdte az Atalanta, és a 60. percben sikerült is kiegyenlítenie. Zapata  került lövőhelyzetbe Ilicic passzát követően, és hatalmas bombát küldött a kapura, amely a felső lécről ment be. Feléledtek a hazaiak, és a 70. percben már a vezetést is megszerezték:  Ilicic ívelte be a labdát a kapu elé, amit Gosens a kapu közepébe fejelt. Ezután indult csak be a gólcsap, az AS Roma teljesen elveszett. A 73. percben lőtték a meg a harmadikat, amikor Muriel csapta be a védőjét, majd indult meg a kapu felé, ami után szépen ellőtt a kapus mellett a hálóba. A negyedik és egyben utolsó gólját a 85. percben szerezte meg az Atalanta. Ilicic játszotta ár magát a védők között, majd remekül lőtt kapura, a labda pedig a kapu jobb oldalába ment.

Atalanta – AS Roma: 4-1 (0-1)
Gólszerzők: Zapata (59.), Gosens (70.), Muriel (72.), Ilicic (85.) ill. Dzeko (3.)
Sárga lap: Malinovsky (37.), Romero (39.) ill. Pellegrini (36.), Mirante (57.), Mancini (64.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Fiorentina 1–1 Verona
Sampdoria 3–1 Crotone
Parma 0–4 Juventus

Vasárnap:
Torino 1–1 Bologna
Benevento 2–0 Genoa
Cagliari 1–1 Udinese
Sassuolo 1-2 AC Milan
Inter 2-1 Spezia
Atalanta – Roma
20:45 Lazio – Napoli (Tv: DigiSport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: