Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dán játékossal erősít az Atalanta – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint a múlt hétvégi fordulóban kiütéssel diadalmaskodó Atalanta együttese rövidesen egy dán válogatott hátvéd megszerzését hajthatja végre…

 

A Sky Sport Italia és a Sport Mediaset egybehangzó értesülései szerint megszületett a megállapodás, és napokon belül hivatalosan is bejelenthetik, hogy az Atalanta csapata 10 millió euró ellenében leigazolja a KRC Genk 23 éves dán jobbhátvédjét, Joakim Maehlét.

Az AaB Aalborg csapatában nevelkedő bekk 2017-ben igazolt a belga Genk együtteséhez, ahová az éppen akkor a bergamóiakhoz szerződő Timothy Castagne utódjának érkezett, akit az olaszok múlt nyáron adtak el a Leicester City-hez. Maehle hamar alapembere lett új csapatának, megszerzése óta már 137 tétmérkőzésen lépett pályára, miközben a Genk nemzetközi kupaérdekeltsége révén mindannyiszor jelentős tapasztalatot szerezhetett magának az Európa-ligában vagy a Bajnokok Ligájában is.

Maehle 2017 óta hat alkalommal lépett pályára a dán nemzeti csapatban, és egy gólt szerzett címeres mezben, míg az U21-es válogatottban két gólt szerzett a 2019-es korosztályos Európa-bajnokságon.

Az Atalanta csapatánál az új szerzemény várhatóan eleinte Hans Hateboer váltótársa lehet majd a jobbhátvéd poszton.