Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos betegséggel küzd a Napoli vezetőedzője

Az olasz bajnokság (Serie A) hétközi fordulójában csak döntetlent elérő Napoli csapatának vezetőedzője a találkozót követően saját állapotáról is helyzetjelentést adott, miután az elmúlt időszakban nyilvánvaló volt, hogy egészségügyi problémákkal küzd…

 

Az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt fordulóiban már láthattuk a Napoli mérkőzésein, hogy Gennaro Gattuso szemüvegben, egyik szemét letakarva irányította csapatát, szerda este a tapasz lekerült és a betegségére is fény derült a tréner tájékoztatása nyomán.

A mindössze 42 esztendős szakember elárulta, hogy egy súlyos autoimmun betegséggel, a myastheniával küzd, amely az elmúlt tíz évben már harmadszor jött elő nála, de mindenkit megnyugtatott, hogy ezúttal is túl lesz rajta:

“Nem csak rosszul néz ki, nagyobb baj, hogy rendkívül megterhelő és kimerítő, az ember 24 órán keresztül duplán lát. Csak egy olyan őrült folytatja így a munkát, amilyen én vagyok. Ez az én életem, és tudom, vannak rosszabb dolgok is. Biztos vagyok benne, hogy sokan azt hiszik, már csak egy hónapom van hátra, de mindenkit biztosíthatok arról, hogy rendben leszek. Ha pedig egyszer meghalok, oda akarok menni, ahol mindig is éltem, a futballpályára.”

Az AC Milan egykori legendás játékosa 2013 óta tartó edzői pályafutása során Görögországban és Svájcban vállalt munkát, hazájában pedig a Palermo, a Pisa és az AC Milan csapatait irányította, mielőtt az elmúlt szezon közben kinevezték volna őt a Partenopei kispadjára.