Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétszer is vezetett, de csak egy ponttal gazdagodott a Manchester United! – videóval

Komoly rangadóval kezdődött a Boxing Day, hiszen a 2. helyezett Leicester City a 3. Manchester Unitedet látta vendégül. A találkozó során kétszer is előnybe kerültek a “Vörös Ördögök”, ám a “Rókáknak” mindkétszer volt válaszuk, így Brendan Rodgers együttese a szezon során először játszott döntetlent.

Komoly ziccerrel kezdődött a találkozó, hiszen a 2. percben Rashford érkezett teljesen üresen egy beadásra, de fejese kevéssel elkerülte Schmeichel kapuját. A 8. percben de Gea és a védelem hozott össze majdnem egy gólt a „Rókáknak”, ám végül meg tudták oldani ezt a helyzetet. A 23. minutumban Rashford került ismét ziccerbe Fernandes „passza” után, és az angol támadó ezúttal nem hibázott, így megszerezte 50. gólját a Premier Leagueben, 0-1! Közel 10 perccel később összejött az egyenlítés a Leicesternek. Fernandes a saját térfelén vesztett labdát, ami Barnes elé került, ő pedig 25 méterről bebombázta a labdát de Gea hálójába, 1-1!

A második játékrész első komoly lehetősége is Rashford előtt adódott, Schmeichel azonban reflexből nagy bravúrt tudott bemutatni. Egy perccel később Martial már a hálóba talált, ám a videóbíró szerint a francia támadó centikkel a védelem előtt tartózkodott az indítás pillanatában. A 79. minutumban ismét előnybe került a United. Cavani kiugratását Fernandes váltotta gólra, 1-2! A Leicester ezt követően sem adta fel és össze is jött az egyenlítés. A csereként beálló Perez beadásából Vardy volt eredményes, 2-2! Az állás ezt követően már nem változott, a Leicester a szezon folyamán először játszott döntetlent, ez az eredmény pedig leginkább az éllovas Liverpoolnak kedvezett.

Leicester City – Manchester United 2-2 (1-1)
Helyszín:
King Power Stadium Vezette: Mike Dean
Gólszerzők:
Barnes (31.), Vardy (85.) ill. Rashford (23.), Fernandes (79.)
Sárga:
Maddison (54.), Ndidi (90.) ill. Fernandes (45+1.)
Kiállítás: – ill. –

Leicester City: Schmeichel – Castagne, Evans, Fofana, Justin – Tielemans, Ndidi, Barnes, Maddison, Albrighton (Perez 81.) – Vardy Vezetőedző: Brendan Rodgers

Manchester United: de Gea – Lindelöf (Tuanzebe 66.), Bailly, Maguire, Shaw – McTominay, Fred, Fernandes, James (Pogba 54.), Rashford – Martial (Cavani 75.) Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A mérkőzés összefoglalója:

A 15. forduló további programja:

Szombat:

16:00 Aston Villa – Crystal Palace (Tv: Digi Sport 1)
16:00 Fulham – Southampton (Tv: Spíler 1)
18:30 Arsenal – Chelsea (Tv: Digi Sport 1)
21:00 Manchester City – Newcastle (Tv: Digi Sport 1)
21:00 Sheffield United – Everton (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:

13:00 Leeds United – Burnley (Tv: Digi Sport 1)
15:15 West Ham – Brighton (Tv: Spíler 1)
17:30 Liverpool – West Brom (Tv: Digi Sport 1)
20:15 Wolverhampton – Tottenham (Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: