Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagyobbik lánya Maradonára emlékezett

Az egy hónapja elhunyt Diego Maradona halálhíre november végén alapjaiban véve rázta meg az egész futballvilágot, rajongók millió vonultak utcára Buenos Airesben, Nápolyban és a világ számtalan pontján a legendás zseni előtt tisztelegve. Legidősebb lánya fájdalmával azonban bizonyára senki nem vetekedhet…

 

Különösen szomorú lehet a karácsonyi Diego Maradona családja számára, hiszen a legendás világbajnok klasszis egy hónappal 60. születésnapja után elhunyt, és az idei az első ünnep, melyet nélküle tart meg családja. Ennek apropójából az isteni Diego legidősebb lánya, Dalma Maradona a minap egy szívhez szóló bejegyzést tett ki közösségi oldalára:

“Nincs szükségem semmi többre, mert az életem legszebb emlékeit veled élhettem át. Imádtam ahogy együtt voltunk a meccseken, és elmagyaráztad a szabályokat, taktikát. Imádtam a győzelmeket és a sikereket. Büszke vagyok rá, hogy Bocás vagyok. Ma is becsukom a szemem, és ott vagyunk újra együtt. Nekem nem ennél több nem is kell. Nagyon hiányzol minden nap. Köszönök mindent apa!”  

Maradona emblematikus klubja, a Napoli átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót neveztek át róla. Hazájában is számtalan további elismerésre lehet még számítani, a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése. Halálát követően Argentínában három napos nemzeti gyászt hirdettek.