Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Messi az idény végéig marad

A 2020-as naptári esztendő utolsó mérkőzését kihagyó Lionel Messi a minap egy hosszabb interjú keretein belül több érdekes témát is érintett…

Barcelona világklasszisa, Lionel Messi a közelmúltban a spanyol LaSexta részére adott hosszabb interjút, melynek keretein belül a múlt nyári eseményekről és a jelenlegi helyzetéről is szót ejtett:

“Most egészen jól vagyok, az idény elején még eléggé szenvedtem. Van kedvem küzdeni mindazért, ami előttünk van. A jelenlegi egy elég komplikált szituáció a klub életében, minden nehézkes, ami a Barcelonát körülveszi. A klub igazán rossz, nagyon rossz helyzetben van, és nagyon nehezen tud majd visszatérni oda, ahol volt.

Nagyon sokszor jeleztem az elnöknek a távozási szándékomat. A burofax ennek egy hivatalos megerősítése volt csupán. Tudtam, hogy ha bíróságra megyek, nyerek. Ezt nemcsak egy, hanem több ügyvéd is megerősítette nekem. De nem akartam így elmenni.

Egyelőre nem tárgyalok más klubokkal. Semmi sem biztos addig, amíg véget nem ér az idény. Várok az idény végéig és júniusban döntök. Arra koncentrálok, hogy trófeákat nyerjek, nem másra. Tudom, hogy sokan vannak, akik még mindig szeretnek, és azt akarják, hogy maradjak. Azt is tudom, hogy a történtek után van, aki már nem így érez. Egyelőre nem lenne jó azon gondolkodnom, mi lesz az idény végén, hiszen még én sem tudom a választ.”

A 33 esztendős argentin klasszis iránt leginkább a Manchester City, a Paris Saint-Germain és az Inter csapata érdeklődik, de az MLS is opció lehet számára, amely lehetőséget ő maga sem akar egyelőre kizárni:

“Mindig is azt mondtam, hogy szeretném megtapasztalni, milyen az élet és a bajnokság az Egyesült Államokban, nem tudom, megtörténik-e, de ha igen, ez nem mostanában lesz. Nem tudom, végül elmegyek-e vagy nem, de ha igen, akkor a lehető legjobb körülmények között szeretném ezt tenni. Ha távozok, szeretnék később is Barcelonában élni, szeretnék visszatérni valamilyen szerepkörben a klubhoz. Nem tudom, milyen szerepkörben, nem edzőként, de valami futballal kapcsolatos pozícióban, például sportigazgatóként.”