Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “az NB II-ből senki nem lesz válogatott!”

Az Európa-bajnokságra bravúros módon kijutó magyar válogatott szövetségi kapitánya a minap egy hosszabb interjú keretén belül több érdekes dologról is beszámolt…

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi a napokban a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában nyilatkozott, többek közt a klubváltást javasolta Szalai Ádám részére, valamint a szakember azt is megerősítette, hogy bár több korábbi válogatott játékos, így Dzsudzsák Balázs, Korhut Mihály, Pátkai Máté és Feczesin Róbert is az NB II.-ben futballozik, a másodosztályból nem fog játékost behívni a keretébe, azaz nekik nincs esélyük szerepelni a nyári Európa-bajnokságon:

„Én tiszteletben tartom a játékosok döntését, nekik is tiszteletben kell tartaniuk az enyémet. Az NB II-ből senki nem lesz válogatott, mert ez a bajnokság nemzetközi szinten nem versenyképes. Nem gondolhatjuk, hogy egy Ajka, Nyíregyháza, vagy Haladás elleni mérkőzés megfelelően felkészít arra, hogy valaki Lengyelország, Franciaország, vagy Portugália ellen lépjen pályára.”

Később az Eb-csoportról Rossi kifejtette, hogy a mostani négyes sokkal erősebb, mint a 2016-os volt. Ezt azzal indokolta, hogy a világbajnok francia csapat második, a címvédő portugál pedig ötödik a FIFA világranglistáján, de ő személy szerint a német együttest is a legjobb tíz közé sorolja a világon.

„Papíron teljességgel lehetetlen a továbbjutás, mégis korrekt és komplett módon kell lejátszani a meccseket, nem szabad letérnünk az utunkról. Hinnünk kell abban, hogy akár meg is csinálhatjuk. Nyilvánvalóan nem úgy fogunk kimenni a pályára, hogy veszíteni fogunk, hanem hogy nyerni akarunk. Ezt megígérhetem. Még akkor is, ha az esélyünk egy az ezerhez. Ha veszítünk, akkor úgy veszítsünk, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról.”