Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megválasztották minden idők legjobb kapusát

A neves olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport a napokban megszavaztatott számos egykori és jelenlegi kiváló kapust arról, hogy szerinte ki volt a sportág történetének legjobb hálóőre…

 

A La Gazzetta dello Sport kérésére 18 egykori vagy jelenlegi kiváló kapus leadta szavazatát minden idők legjobb hálóőrére. Bizonyára nem meglepetés, hogy a megkérdezettek jelentős többsége, összesen tizenketten a 2006-os világbajnok, 43. születésnapjához közeledve még mindig aktív Gianluigi Buffonra voksoltak.

A brazil Júlio César, a lengyel Jerzy Dudek, a német Manuel Neuer, a dán Peter Schmeichel, az olasz Dino Zoff és további 12 kapus mellett a 108-szoros magyar válogatott Király Gábor is leadta a voksát:

„Buffon és én 1995-ben játszottunk először egymás ellen, egy U21-es válogatott meccsen. Már akkor is egyértelmű volt mindenki számára, milyen tehetséges és elhivatott labdarúgó. Ezt követően rengeteg fontos mérkőzésen lépett pályára, számtalan trófeát nyert meg. Hihetetlenül tapasztalt és emellett tiszteletre méltó kapus, elképesztő hozzáállással. Olyan, mint a jó bor: ahogyan öregszik, egyre jobb lesz” 

– indokolta döntését a Nemzeti Sport kérdésére a 2019-ben visszavonult magyar kapus.