Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: küzdelmes mérkőzésen vívta ki a döntőbe jutást a Tottenham – Videóval

A Tottenhamnak szerencséje volt, mivel a Brentfordot kapta a Carabao Cup elődöntőjében, ezzel mindkét manchesteri gigászt elkerülve jutott be a fináléba. 

A Spurs nem a megszokott José Mourinho fajta focit játszotta ezúttal, ám így sem volt szemet gyönyörködtető a csapat játéka, ellenben ismét eredményesnek bizonyult. A találkozó első nagyobb lehetőségére a 12. percig kellett várni és abból azonnal gól is született, Sergio Regulión beadása Moussa Sissokót találta meg, a francia középpályás pedig remekül fejelte meg a labdát, ami a kapuban kötött ki (1-0). Az első félidőben még Son és Lucas előtt adódott egy-egy komolyabb lövési lehetőség, de mindkettőnél állta a sarat Raya, ennek következtében szűkös előnnyel mehettek pihenőre a hazaiak.

A második játékrész elején kis híján kiegyenlített a Brentford, azonban Ivan Toney lövését sikerült blokkolni, így az nem ért célt. Alig két perccel később Aurier növelhette volna a Spurs előnyét, de elvétette a kaput a jobbhátvéd. A 60. minutumban Son ismét veszélyeztetett, viszont ezúttal még a kaput sem találta el. Nem úgy, mint a 70. percben, amikor Ndombele passzát követően sikerült betalálnia a dél-koreai támadónak, amivel el is döntötte a továbbjutást (2-0). Négy minutummal később Kane is meglőhette volna a gólját, de a Brentfordiak legjobbja, Raya ezúttal is állta a sarat. A vendégektől a hajrában Dasilva a kiállítás sorsára jut, ezáltal teljesen megpecsételődött az amúgy is nehéz sorsuk. A hosszabbítás utolsó pillanataiban szépíthetett volna a Brentford, de Rico Henry nem célzott teljesen pontosan, így maradt a 2-0, amivel a Tottenham jutott a döntőbe!

Tottenham – Brentford 2-0 (1-0)
Játékvezető: M. Dean, Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium (London)
Gólszerzők: M. Sissoko (12.), Son (70.) ill.
Kiállítva: J. Dasilva (84.)

A másik elődöntőt holnap este 20 óra 45 perckor rendezik, a Manchester United látja vendégül a Manchester City csapatát. A találkozót a Digi Sport 2 közvetíti.