Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: A Manchester City lesz a Tottenham ellenfele a döntőben! – videóval

Ellenfélre várt a Tottenham gárdája a Ligakupa döntőjében, miután tegnap legyőzték a Brentfordot. A másik párosításban a két manchesteri gigász csapott össze a fináléba jutásért, amelyből a Manchester City került ki győztesen, legfőképp második félidei játékának köszönhetően.

Nagyon bekezdtek a csapatok az első 15 percben, hiszen akár már 4 találat is születhetett volna. Az első 5 minutumban mindkét gárda betalált, de Stones öngólját és Gündogan találatát is leshelyzet előzte meg. A 9. percben Steffen hatalmas bravúrjára volt szükség Fernandes lövésénél, majd De Bruyne távoli bombája csattant a kapufán. A félidő közepén Foden is bevette Henderson kapuját, ám ez a találat is lesről született. A játékot inkább a vendégek irányították, de komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani.

A második játékrész elején az első szabályos gólt szerezték a felek. Foden beadása egy védőn megpattant, így Stones elé került, ő pedig a kapuba kotorta a labdát, 0-1! A 62. percben Henderson védett nagyot Mahrez kísérlete után és így meccsben tartotta a „Vörös Ördögöket”. A 83. minutumban azonban már Henderson is tehetetlen volt. Egy szöglet után kifejelt labdát Fernandinho kapásból visszaküldött és a játékszer a kapuban kötött ki, 0-2! Ezt követően már nem változott a találkozó állása, így a Manchester City jutott a Ligakupa döntőjébe, ahol a Tottenhammel küzdhet majd meg.

Manchester United – Manchester City 0-2 (0-0)
Helyszín:
Old Trafford Vezette: M. Atkinson
Gólszerzők:
ill. Stones (50.), Fernandinho (83.)
Sárga lapok:
Fred (69.), Shaw (90+1.) ill. Fernandinho (48.), Cancelo (78.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester United: Henderson – Shaw, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka – Pogba, McTominay (Greenwood 75.), Fred (van de Beek 88.), Fernandes – Martial, Rashford Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

Manchester City: Steffen – Stones, Dias, Zinchenko – Sterling, Cancelo, Fernandinho, Gündogan, Foden – Mahrez (Rodri 79.), De Bruyne Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója: