Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ciprus: Szalai Attila öngólja is kellett Langék a győzelméhez

A ciprusi első osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában találkozott egymással Lang Ádám és Szalai Attila, tehát az Omonia Nicosia és az Apollon együttese. A két magyar játékos közül az egyik főszerephez jutott a meccsen, ám nem éppen a jó értelemben. 

Mind Lang és mind Szalai kezdőként lépett pályára a találkozón. Az Apollon már nagyon hamar, a 2. percben megszerezte a vezetést Diguiny találatával, de később nem tudták uralni a mérkőzést. Ezt jelezte az is, hogy a 25. percben kiegyenlített az Omonia Santos révén, és ezt követően sem tudtak betalálni a vendégek.

A második félidőben a játék képét tekintve nagyon kiegyenlített volt a találkozó, kevés helyzettel. Végül éppen a magyar válogatott védő, Szalai Attila döntötte el a mérkőzést, amikor a 65. percben szerencsétlenül a saját kapujába talált be. Erre már nem tudott válaszolni a végéig az Apollon, így a végén Lang Ádám örülhetett, bár mindkét magyar játékos végigjátszhatta a meccset. A győzelemmel azonban csak felzárkózni tudott az Omonia a második helyre, míg az Apollon így is vezeti a tabellát, igaz, nem biztos, hogy a forduló végén is az első helyen fog állni.

Omonia Nicosia – Apollon: 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Santos (25.), Szalai (65. – öngól) ill. Diguiny (2.)
Sárga lap: Gomez (90+1.) ill. Benschop (80.), Pedro (82.)
Kiállítás: – ill. –

A bajnokság jelenlegi állása: