Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem a legjobb ítéletvégrehajtó az Inter támadója!

Mint arról beszámoltunk, az Inter gárdája a tegnapi nap folyamán 2-1-es vereséget szenvedett a Sampdoria otthonában. A meccs egyik negatív hőse Alexis Sánchez volt, aki büntetőt hibázott. A chilei támadó nem először bizonyult rossz ítéletvégrehajtónak.

A Sampdoria elleni 2-1-re elveszített bajnoki alakulhatott volna sokkal jobban is az Inter számára. Antonio Conte legénysége ugyanis megszerezhette volna a vezetést a találkozó 12. percében, ám ekkor Alexis Sánchez elhibázta a megítélt büntetőt. A Samp ezt a hibát két góllal büntette az első félidőben, amire mindössze egyszer tudtak válaszolni a fekete-kékek, így megszakadt a 8 győzelemből álló szériájuk. Érdekesség, hogy a chilei támadó pályafutása során eddig összesen 12-szer állt oda a labda mögé, mint ítéletvégrehajtó és mindössze négyszer tudott betalálni.

Sánchez 4 sikeres büntetőjéből 3-at az Arsenal, 1-et pedig az Inter színeiben jegyzett. Eddigi csapatai közül a Manchester United, az Inter és az Arsenal színeiben, valamint a chilei válogatottban is rontott már ilyen szituációban. Másik két egykori klubja, az Udinese és a Barcelona játékosaként sosem bízták rá a büntetőket.