Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Krízisben az Arsenal: kölcsönt vettek fel

Szigetországi sajtóértesülések szerint az Arsenal egyesülete 130 millió eurós kölcsönt vette fel a a Bank of Englandtől nehéz anyagi helyzetére való tekintettel…

A The Guardian beszámolója értelmében az Arsenal a brit kormány által korábban meghirdetett, válságkezelő programba lépett be, így minimális kamatot kell fizetnie a május végéig felvett 130 millió eurós kölcsön után.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a londoni klubot a mostani koronavírus-járvány okozta válság érzékenyen érintette, hiszen a csapat munkanélküli kabalafigurájától, a Gunnersaurust is leépítették 27 év után, mert úgy ítélték meg, hogy a figurát megszemélyesítő Jerry Quy fizetése túl magas, főleg úgy, hogy többnyire nem is lehetnek nézők a meccseken. A közelmúltban pedig a csapat menedzsere, Mikel Arteta is úgy fogalmazott, hogy a klub nem engedhet meg új igazolásokat magának.

Könnyen elképzelhető, hogy Mesut Özil is rövidesen távozhat a klubtól, mivel a szebb napokat is látott német klasszis úgy keres heti 350 ezer fontot, hogy az idei szezonban be sem nevezték őt keretből, ám jelenlétével is növeli az Arsenal kiadásait.