Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: négy góllal ütötte ki az Atalanta a Beneventót – videóval

Az olasz bajnokság 17. fordulójában a Benevento otthonába látogatott az Atalanta. A vendégek hatalmas fölényben játszottak az egész mérkőzésen, és végül négy góllal zártak, igaz, egyet kaptak is. 

Már a találkozó első félidejében dominált az Atalanta. Nagyon hamar, a 2. percben már veszélyeztettek is Gosens révén, aki 10 perccel később is megdolgoztatta Montipót. Zapata is próbálkozott, de végül a 30. percben Ilicic szerezte meg a vezetést az Atalantának. Miután az ellenfélből Foulun elé fejelte a labdát, a szlovén támadó végigszlalomozott a védők között, majd pontosan a jobb alsó sarokba lőtt. A 42. percben Ilicic egy hatalmas helyzetet is kihagyott, amikor lövésével csak a bal kapufát találta el.

A második félidőben sem változott a játék képe, és már rögtön az elején, a 48. percben Pessina került helyzetbe, de csak a kapu jobb oldala mellé tudott lőni. Két perccel később azonban szinte a semmiből mégis a Benevento egyenlített. Sau vette át becsúszva a labdát a tizenhatoson belül, majd a kapus karja alatt a hálóba lőtt. Sokáig hiába játszott fölényben az Atalanta, a vezetés nehezen jött össze, és egészen a 70. percig kellett várni rá. Ilicic eresztett el egy nagy lövést, amit a kapus még ki tudott ütni, de a labda így Toloi elé került, aki végül a bal alsó sarokba lőtt. Mindössze egyetlen perc telt el, és újabb góllal jelentkezett a vendég csapat, amikor Ilicic beadására Zapata ért oda időben és a kapu bal oldalába lőtt. Itt azonban még nem állt le az Atalanta, rengeteget támadott, és a 86. percben még egy negyedik gólt is lőttek. Muriel kapta meg a tizenhatos szélén a labdát, majd gyönyörűen a jobb felső sarokba tekert, ezzel lezárva a mérkőzést.

Benevento – Atalanta: 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Sau (50.) ill. Ilicic (30.), Toloi (70.), Zapata (71.), Muriel (86.)
Sárga lap: Foulon (24.), Lapadula (53.), Dabo (57.) ill. De Roon (17.), Palomino (26.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Benevento – Atalanta: 1-4
18:00 Genoa – Bologna (Tv: DigiSport 1)
20:45 Torino – AC Milan (Tv: DigiSport 1)

Vasárnap:
12:30 AS Roma – Inter (Tv: DigiSport 1)
15:00 Parma – Lazio (Tv: DigiSport 2)
15:00 Udinese – Napoli (Tv: DigiSport 1)
15:00 Verona – Crotone
18:00 Fiorentina – Cagliari (Tv: DigiSport 1)
20:45 Juventus – Sassuolo (Tv: DigiSport 1)

Hétfő:
20:45 Spezia – Sampdoria

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: