Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nyolc nyeretlen meccs után győzött a Valencia – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 18. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a mélyen várakozáson alul szereplő Valencia csapata a Real Valladolid vendégségében lépett pályára…

A Valencia végül küzdelmes mérkőzésen egy hajrábeli találat jóvoltából 1-0-s győzelmet aratott vasárnap este a Real Valladolid otthonában, hosszú idő után újra mérkőzést nyerve. A “denevérek” már az első félidőben is fölényben játszottak, és több helyzetük volt a vezetés megszerzésére, ám ekkor még valamennyi lehetőség kihasználatlanul maradt, Gaya például a kapufát lőtte szét. A folytatásban is jobbára a vendégek akarata érvényesült, és Maxi Gómez révén eljutottak egy újabb kapufáig, de sokáig úgy tűnt, hogy képtelenek lesznek mit kezdeni a Valladolid szervezett védekezésével. Az utolsó negyedórán belül végül sikerült bevinni a mindent eldöntő találatot, amikor Carlos Soler átlövése kötött ki Masip hálójában, ez pedig elég volt a három pont begyűjtéséhez.

Az idényben mindössze a második idegenbeli sikerét arató Valencia nyolcmérkőzéses nyeretlenségi sorozatot tört meg, hiszen a Real Madrid november 8-i legyőzése óta csak öt döntetlent és három vereséget értek el mostanáig. Ugyanakkor ezzel a sikerrel is csupán a 13. helyig voltak képesek felkapaszkodni.

Real Valladolid – Valencia 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Soler (76.)

 

A 18. forduló eddigi eredményei

Celta Vigo – Villarreal 0-4
Sevilla – Real Sociedad 3-2
Atletico Madrid – Athletic Club elhalasztva
Granada – FC Barcelona 0-4

Osasuna – Real Madrid 0-0
Levante – Eibar 2-1
Cádiz – Deportivo Alavés 3-1
Real Valladolid – Valencia 0-1

A 18. forduló további programja

Hétfő
19:00 Elche – Getafe (tv: Spíler 2)
21:00 Huesca – Real Betis (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye