Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: Az első meccsén, máris több klubrekordot átírt a tehetség!

Mint ismert, az FA-kupában, az amatőr ligás Marine ellen José Mourinho lehetőséget adott a mindössze 16 esztendős Alfie Devine-nak. A szemtelenül fiatal tehetség azonnal be is írta nevét a Tottenham történelemkönyvének lapjaira – Egyből több oldalra is! 

A 2004. augusztus 1-jén született középpályás a második félidőben lépett pályára Moussa Sissoko helyén, és azonnal a Tottenham történelmének legfiatalabb debütánsa lett.

A 60. percben, a hivatalosa a londoniak U18-as (!) keretéhez tartozó Devine szerezte a Spurs ötödik találatát, amely után a észak-londoni klub legifjabb gólszerzője is: 16 évesen és 162 naposan.

Mindez ha nem lenne elég, Devine az FA-kupát figyelembe véve, közel 20 éve után lett a legfiatalabb gólszerző az angol első négy osztály csapatait figyelembe véve (2011 novemberében, az MK Dons játékosa, George Williams talált a Nantwich kapujába 16 évesen és 66 naposan – a szerk.).

Érdekesség, hogy a Tottenham gólszerzői közül mindenki sajátos gólokat szerzett: Carlos Vinícius például Frank Lampard után (2007 januárjában a Chelsea – Macclesfield Town (6-1) találkozón – a szer.) az első játékos, aki José Mourinho csapataiban mesterhármast jegyzett az FA kupában; Loucas Moura pedig 2016 októbere óta talált be újra szabadrúgásból (a PSG színeiben a Nancy ellen – a szerk.).