Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol védőt igazolt a Marseille – HIVATALOS

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille csapata a keddi napon erősítette meg, hogy kölcsönvette egy tehetséges spanyol hátvédet Olaszországból…

 

Az Olympique Marseille együttese közösségi oldalain erősítette meg, hogy vételi opcióval kölcsönvette a Fiorentina csapatától a spanyol légiós, Pol Lirola játékjogát.

A 23 éves jobbhátvéd az Espanyol akadémiáján nevelkedett, 2015-ben a Juventus hívószavára tette át székhelyét Itáliába, ahol egészen mostanáig szerepelt. A torinói klub színeiben ugyanakkor egyetlen tétmérkőzésen sem szerepelt, ugyanis tőlük kölcsönben a Sassuolo színeiben debütált a Serie A-ban még a 2016-2017-es szezon során. Lirola a Neroverdi alkalmazásában három idény alatt 81 bajnokin szerepelt, majd az előző idényt már a Fiorentina csapatánál töltötte kölcsönben.

Ezt követően a “violák” a 2019-2020-as kiírás alkalmával 38-ból 35 találkozón foglalkoztatták, múlt szeptemberben pedig véglegesen megvásárolták őt, egyértelmű alapembere volt a csapatnak, múlt szeptemberben pedig véglegesítették őt a klubnál. Lirola az aktuális szezonban 12 első osztályú mérkőzésen szerepelt, ennek ellenére Giuseppe Iachini vezetőedző menesztését követően kevesebb lehetőség jutott számára, és az újonnan kinevezett Cesare Prandelli nem számolt vele a kezdőcsapatban, és úgy látszik, hogy immár csereként sem bízik benne.