Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai Dominik lett az év sportolója

Hétfőn került adásba az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadó, amelynek keretei között díjazták a 2020-as év legjobb magyar sportolóit, edzőit és csapatait. A díjátadót ezúttal a Nemzeti Színházban a koronavírus-járvány miatt nem a nagyszínpadon, hanem a Gobbi Hilda Színpadon tartották meg virtuális keretek között…

 

A díjátadó gálán a közelmúltban klubot váltó Szoboszlai Dominiket választották meg a 2020-as év legjobb magyar férfi sportolójának a magyar válogatott mellett immár az RB Leipzigben csapattársának számító kapus Gulácsi Péter és a teniszező Fucsovics Márton előtt.

Nem lehetett kérdéses az sem, hogy Szoboszlai Izland elleni, 92. percben szerzett győztes gólja lett a 2020-as esztendő legjobb sportpillanata, mellyel a magyar válogatott drámai küzdelmek közepette jutott ki a 2020-ról 2021-re halasztott, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Kitalálható volt az is, hogy a hagyományos csapatsportokban az Év csapata a labdarúgó-válogatott lett, a BL-csoportkörös Ferencváros és az Európa-bajnok férfi vízilabda-válogatott előtt, míg a focisták az olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi az Év edzője díjjal gazdagodhatott.

A 63. M4 SPORT – AZ ÉV SPORTOLÓJA GÁLA nyertesei

Az év férfi sportolója: Szoboszlai Dominik (labdarúgó)
Az év női sportolója: Karakas Hedvig (cselgáncsozó)
Az év csapata (hagyományos csapatsportok): férfi labdarúgó válogatott
Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye): Babos Tímea, Kristina Mladenovic (teniszpáros)
Az év edzője: Marco Rossi (férfi labdarúgó-válogatott)