A Barcelona évekig tartozni fog Messinek – sajtóhír

Spanyol sajtóbeszámolók szerint a már egyébként is súlyos anyagi gondokkal küzdő Barcelona csapata még a távozással kacérkodó Lionel Messinek is tartozik korábbi bónuszokkal…

A Marca beszámolói szerint a spanyol Szuperkupa-elődöntőt tegnap sikerrel megvívó Barcelona 2017-ben olyan szerződést kötött Lionel Messivel, amely szerint összesen 78 millió eurónyi bónusz illeti meg a játékost. Ezt két 39 milliós részletben kívánta teljesíteni a klub, csakhogy rendszeresen elhalasztotta a kifizetést, végül az elsőt 2020 júliusában fizette az egyesület. A másodikat viszont nyolc részletben egyenlíti ki a Barcelona, így még a játékos esetleges nyári távozás esetén is 2025-ig Messi adósa lesz.

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. A City mellett több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Barca színeiben, és ha lehet hinni korábbi szavainak, akkor a mostani az utolsó szezonja a klubnál.