Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: „Remélem Messi már velünk lesz a döntőben”

Nehézkesen, de végül bejutott a megújított rendszerű spanyol szuperkupa döntőjébe az FC Barcelona. A katalánoknak nélkülözniük kellett Lionel Messit, aki izomsérülés miatt hagyta ki a Real Sociedad elleni elődöntőt.

Tizenegyes párbajt követően jutott a Supercopa szombati, sevillai fináléjába az FC Barcelona. A gránátvörös-kékek majdani ellenfele a ma esti, Real Madrid – Athletic Bilbao párharcból fog kikerülni. Azonban fontos kérdés, hogy a két nap múlva esedékes döntőre milyen kezdőcsapatot tud kiállítani Ronald Koeman. A holland vezetőedző ugyanis egyik pillanatról a másikra volt kénytelen átvariálni a támadószekciót, a lassan veteránná nemesedő Leo Messi sérülése miatt.

„Nagyszerű meccs volt, mindkét fél intenzív csapatként játszott. Sok helyzetünk volt egy kiváló ellenféllel szemben. Az elején nehézségbe ütköztünk a nagy nyomás miatt, aztán jók voltunk. Az utolsó tizenegyes? Megkérdeztem, hogy ki akarja rúgni az ötödiket, Riqui Puig felajánlotta magát és nagyon jól rúgott. Remek teljesítmény volt, de ez köszönhető a kapusunknak, aki az első három lövést hárította. Remélem, hogy Messi a döntőben már játszhat, de ellenőrizni kell az állapotát.”

– fejezte ki reménykedését, Koeman mester.