Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Harry Kane: „Elnézést kérek, mint minden alkalommal…”

Ugyan a világ egyik legjobb támadójának számít Harry Kane, a Tottenham képtelen a trófeaszerzésre. Az angol támadó tegnap este is betalált az aktuális bajnokin, ám az újabb döntetlen miatt egyre távolabb idén is a Premier League végső megnyerése.

Kellemetlen és nem várt döntetlenre volt csak jó szerda este a Tottenham együttese, a Fulham elleni városi rangadón. A londoni kiscsapat remekül tartotta magát, és a hajrában megérdemelten harcolta ki az egy pontot. A döntetlen miatt azonban a Spurs hátránya már hat pontra hízott az éllovas Manchester United mögött.

Lehet bármilyen rossz formában a Tottenham, Harry Kane továbbra is klasszis szinten termelékeny. A 27 éves csatár tizenhét forduló után tizenegy-tizenegy gólnál és gólpassznál jár a PL-ben. Sőt, Kane minden frontot figyelembe véve ilyen mutatóval rendelkezik: huszonhat tétmeccs, tizennyolc gól, tizennégy gólpassz.

Kane így értékelt a Fulham-meccs lefújása után:

„A második félidőben volt lehetőségünk befejezni a meccset, de nem sikerült. A Fulham gyakran nyújtja a legjobbját a mérkőzések második felében, és ugyanezt tette ellenünk is. Elnézést kérek, mint minden alkalommal, amikor nem sikerül nyerni. Főleg hazai pályán és ennyi gólhelyzet után. Az első félidőben jó nyomást gyakoroltunk, sokat használtuk a széleket, ahogy az a gólomnál is történt. Megtartottuk a meccs irányítását, de a vége mégsem sikerült: a következő meccseken bepótoljuk.”

– fogadkozott a támadó.