Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: döntetlen született a rangadón

A Wolfsburg és a Leipzig számára is nagyon fontos volt, hogy győzelemmel folytassa a bajnokságot. A lipcsei csapat a Dortmund ellen simán elveszített rangadó után próbált javítani, míg a Wolfsburg két nyeretlen Bundesliga-meccs után próbálta meg begyűjteni a három pontot.

A Leipzig kezdte jobban a találkozót, Mukiele találata után, már az 5. percben megszerezték a vezetést. A találkozó első negyedórájában a vendégek akarata érvényesült, de után átvette az irányítást a Wolfsburg, ami hamarosan az eredményen is meglátszott. A 22. percben Weghorst egyenlített ki. A holland támadó a 100. tétmeccsét játszotta a Wolfsburg színeiben és ez volt az 53. gólja.
A 35. percben a saját tizenhatosa előtt veszített labdát a Leipzig, amit góllal bűntett a Wolfsburg. Steffen lövése pattant meg Orbánon, így Gulácsinak nem volt esélye védeni.

A második félidőben egykapuzott a Leipzig. Gyorsan meg is lett az eredménye, az 54. percben Orbán góljával egyenlített a vendég csapat. Azonban a folytatásban nem sikerült betalálniuk, így maradt a pontosztozkodás.

Wolfsburg – RB Leipzig 2-2 (2-1)
Helyszín: Wolfsburg, Volkswagen Aréna Vezette: T. Stieler
Gólszerzők Weghorst (22.), Steffen (35.) ill. Mukiele (5.), Orbán (54.)

A mérkőzés összefoglalója

Kötelező győzelem várt a Dortmundra a Mainz ellen, azonban Szalai Ádám veszélyes ellenfélnek ígérkezett, hiszen két fordulóval ezelőtt a Bayernt is majdnem sikerült megtréfálniuk. 

Jól indult a találkozó a Dortmund számára. Haaland góljával, már a 2. percben megszerezték a vezetést, azonban a VAR érvénytelenítette a gólt, les miatt. Ezután az első félidőben a Dortmund főlénye ellenére sem tudta bevenni a Mainz kapuját.

A második játékrészben a semmiből meg szerezte a vezetést a Mainz. Az 57. percben Oztunali volt eredményes. A második félidőben a Dortmundnak sokkal kevesebb helyzete volt, ennek ellenére az első kaput eltaláló lövéséből összejött az egyenlítés, Meunier góljával. Pár perccel később büntetőből a vezetést is megszerezhette volna a házigazda, azonban Reus kihagyta. A Dortmundnak ezután, már nem volt nagy helyzete, így nagy meglepetésre a Mainz egy pontot elvihetett Dortmundból.

Borussia Dortmund – Mainz 1-1 (0-0)
Helyszín: Dortmund, Signal Iduna Park Vezette: S. Jablonski
Gólszerzők: Meunier (73.) ill. Oztunali (57.)

A mérkőzés összefoglalója

A 16. forduló programja

Péntek:
Union Berlin – Bayer Leverkusen 1-0

Szombat:
Hoffenheim – Arminia Bielefeld 0-0
1. FC Köln – Hertha BSC 0-0
Werder Bremen – Augsburg 2-0
18:30 VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach (tv: Sport2)

Vasárnap:
15:30 Bayern München – Freiburg (tv: Sport2)
18:00 Eintracht Frankfurt – Schalke 04 (tv: Sport2)

A Bundesliga állása

A góllövőlista élmezőnye