Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Leverkusen fiaskójával indult a forduló – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) hétvégi, 16. fordulójának nyitómérkőzésén a hullámvölgybe kerülő Bayer Leverkusen alakulata az élmezőnyt egyre nagyobb erőkkel üldöző Union Berlin csapatához látogatott péntek este…

Az Union Berlin együttese tovább folytatta várakozáson felüli szereplését és 1-0-ra legyőzte a Bayer Leverkusen gárdáját. A papírformának megfelelően az első félidőben jobbára a vendégek akarata érvényesült, legalábbis több támadást és helyzetet jegyezhettek fel, a vezetést azonban nem sikerült megszereznie Peter Bosz együttesének. A szünet után egyre inkább felbátorodott a szezon meglepetéscsapatának tartott vendéglátó együttes, abszolút kiegyenlítetten alakult a játék, ám sokáig úgy tűnt, hogy nem születik döntés a három pont sorsáról. A 88. percben aztán az Union labdát szerzett a saját térfelén, Lenz kiugratásából pedig Cedric Teuchert vitte végig a ziccert, majd Hradecky kapus leültetése után elegáns mozdulattal emelte a hálóba a győztes gólt a fővárosiak számára, akik ezzel a negyedik helyen egyetlen pontra megközelítették az utolsó négy fordulóban egyetlen pontot szerző “gyógyszergyáriakat”.

Amíg a Hertha BSC az új tulajdonosával milliókat hajigál ki az ablakon, hogy legyen újra a versenyképes berlini csapat az élvonalban, és mégis legfeljebb a kiesés elkerüléséért küzd, addig az Union szép csendben már a második első osztályú szezonjában élcsapattá vállt Németországban.

Union Berlin – Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
Gólszerző: Teuchert (88.), ill.

 

A 16. forduló további programja

Szombat:
15:30 Borussia Dortmund – Mainz
15:30 Hoffenheim – Arminia Bielefeld
15:30 1. FC Köln – Hertha BSC
15:30 Werder Bremen – Augsburg
15:30 Wolfsburg – RB Leipzig (tv: Sport2)
18:30 VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach (tv: Sport2)

Vasárnap:
15:30 Bayern München – Freiburg (tv: Sport2)
18:00 Eintracht Frankfurt – Schalke 04 (tv: Sport2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye