Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: alaposan ráijesztettek a Bayernre, de fel tudott állni a bajnok – videóval!

A Bundesliga 14. fordulójának zárómeccsén nem egy könnyed hazai győzelmet láthatott a nagyérdemű a Bayern München részéről, hanem a Mainz tett arról, hogy legyen meglepetés.

A Mainz idén nagyon nehéz helyzetben van: féltávnál 1 győzelemmel és összesen 6 ponttal álltak, így nem igazán volt okuk reménykedni a Bayern München ellni idegenbeli mérkőzésük előtt. Hansi Flick együttese az utóbbi hetekben átvette a német bajnokság első helyét és épp elkezdhetett volna az előny kidolgozásán dolgozni. Ezúttal viszont hiba csúszott a tervbe.

Már a kezdésnél sem árasztotta magából a magabiztosságot a Bayern, kis idő után viszont akadtak lehetőségeik a vezetés megszerzésére – amiket kihagytak. A Mainz viszont Burkardt révén el tudott szaladni a 32. percben, így a semmiből hátrányba került a címvédő. És habár korábban voltak egész jó időszakaik a mérkőzésen, a gól után kisebb hullámvölgybe kerültek. Ezt fejelte meg Hack közvetlenül a szünet előtt, amikor betalált és két gólosra növelte csapata előnyét.

A Bayern a saját mércéjével mérve kimondottan lassú játékot mutatott, valamint a vendég kapu előtt sem voltak elég határozottak (a 22 éves Dahmen remekül védett a mainziaknál). A fordulás után azonban szép lassan sikerült felpörögniük. Érkezett a csapatba csereként Süle és Goretzka, percekkel később pedig már volt is mit feljegyezni a jegyzőkönyvbe. Az 50. percben Kimmich beadása után fejjel adogatták körbe a labdát a hazai támadók, majd a figura végén Kimmich volt a befejező is. Ezután 6 perccel pedig Kimmich előkészítőként vette ki a részét egy találatból: átadta a labdát Sanénak, aki Robbent idézve a jobbszélről befelé cselezett, majd ballal hatalmas gólt lőtt.

Új meccs kezdődött, ám Quaison révén ismét vezetéshez juthatott volna hamar a Mainz, a svéd támadó viszont a kapufát találta el. Ami viszont kimaradt az egyik oldalon, az a másikon már bement. A 64. percben a menteni igyekvő Barreiro csúszott be rosszul, a lábáról pedig a kapuba pattant a labda. Szerencséjére viszont a játékvezető les miatt utólag (videózgatás után) érvénytelenítette a találatot. Percekkel később Gnabry puskázott el egy hatalmas ziccert – egyre több meccslabdát hagyott kihasználatlanul a címvédő. A 70. percben viszont megtört a jég: egy szöglet után Süléhez pattant a labda, aki bevágta azt a kapuba. A Bayern tehát egy kiábrándító első félidő után meg tudott újulni és úgy 25 perc után már náluk is volt az előny.

A hajrában nem maradhatott el a lengyel gólgyáros, Robert Lewandowski bejelentkezése sem. Előbb büntetőből, majd akcióból is eredményes tudott lenni, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt. Ezzel a sikerrel a Bayern visszavette a vezetést az RB Leipzigtől és így ez a két együttes kezd meglógni az üldözőktől a táblázat élén. A Mainz helyzete nem javult – Szalai Ádám viszont az utolsó percekben pályára léphetett csereként.

Bayern München – Mainz 5-2
G.: Burkardt (32.), Hack (44.), Kimmich (50.), Sane (56.), Süle (70.), Lewnadowski (76. – büntető, 83.)

A 14. forduló eddigi eredményei

Bielefeld – Borussia Mönchengladbach 0-1
Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 2-1
Hoffenheim – Freiburg 1-3
Werder Bremen – Union Berlin 0-2
Hertha BSC – Schalke 04 3-0
Stuttgart – RB Leipzig 0-1
Borussia Dortmund – Wolfsburg 2-0

A Bundesliga állása

A góllövőlista állása