Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Leipzig idegenben gyűjtötte be a három pontot – Videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén a stabilan középmezőnybe tartozó Stuttgart fogadta a második helyen tanyázó Lepiziget, akik ha begyűjtik a három pontot, akkor fellépnek az első helyre.

Az első félidőt a Lipcseiek uralták és már a 4. percben vezetést szerezhettek volna, de Angelino lövését Kobel hárítani tudta. Majd a 22. minutumban büntetőhöz jutottak a vendégek, de Kobel ezúttal is megmentette csapatát a kapott góltól, avagy Emil Forsberg tizenegyest hibázott. A szünet előtt még Dani Olmo előtt adódott lehetőség, azonban a spanyol játékos elpuskázta azt, így 0-0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészben is hatalmas fölénnyel játszottak Gulácsiék, a félidőben 14 alkalommal próbálkoztak meg a gólszerzéssel, amiből egy járt sikerrel. Több alkalommal puskázta el lehetőségét Haidara, vagy éppen a büntetőt hibázó Forsberg is hagyott ki lehetőséget. A három pontot Dani Olmo szerezte meg csapatának, a 67. percben egy remek kapáslövéssel nyerte meg a találkozót a Lipcsének. Ezzel felléptek az első helyre, de a Bayern München visszaugorhat a tabella élére amennyiben megveri holnap a Mainz együttesét.

Stuttgart – Leipzig 0-1 (0-0)
Játékvezető:
C. Dingert, Helyszín: Mercedes-Benz Arena (Stuttgart)
Gólszerzők:ill. D. Olmo (67.)

 

A 14. forduló eddigi eredményei
Bielefeld – Borussia Mönchengladbach 0-1
Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 2-1
Hoffenheim – Freiburg 1-3
Werder Bremen – Union Berlin 0-2
Hertha BSC – Schalke 04 3-0

A 14. forduló további programja
Vasárnap
15:30 Borussia Dortmund – Wolfsburg (Sport 2)
18:00 Bayern München – Mainz (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye