Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Hertha is elintézte a Schalkét – videóval

Az új edző kinevezése ellenére a német bajnokság (Bundesliga) 14. fordulójában újabb vereséget szenvedett a mindenkori nyeretlenségi rekordhoz vészesen közeledő Schalke 04 együttese…

Két, a táblázat második helyében helyet foglaló csapat közül a Hertha BSC tudott javítani, ugyanis a szombati kora esti mérkőzésen 3-0-ra legyőzte a sereghajtó Schalke 04 gárdáját. A fővárosi gárda esélyeshez méltóan az első pillanattól kezdve aktívabban játszott, több helyzetet is dolgozott ki, és az első félidő hajrájában egy lecsorgó labdából az Arsenaltól kölcsönvett Matteo Guendouzi szerezte meg javukra a vezetést egy védhetetlen lövéssel. A tehetséges francia játékos második gólját szerezte a német csapat színeiben. A szünet után sem sokat változott a játék képe, és a folytatásban rövidesen újabb gólt szerzett a Hertha, amikor Darida átadásából a sérülés után visszatérő kolumbiai Jhon Cordoba volt eredményes. A második góllal gyakorlatilag végképp lefutottá vált a találkozó, Hertha már nem igazán akart, a Schalke pedig nem tudott mit kezdeni. A kiütéssel felérő végeredményt a hajrában a két perccel korábban becserélt Krzysztof Piatek találata állította be.

Győzelmével a HBSC a 12. helyre kapaszkodott fel, a Schalke pedig továbbra is az utolsó helyen tartózkodik. Ráadásul  a gelsenkirchniek zsinórban már a 30. mérkőzésükön maradtak nyeretlenek, és már csak egyetlen meccsre vannak a Tasmania Berlin csapatának 31 meccses nyeretlenségi csúcsától, melyet még 1966-ban állítottak fel.

Hertha BSC – Schalke 04 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Guendouzi (36.), Cordoba (53.), Piatek (80.), ill.

 

A 14. forduló eddigi eredményei

Bielefeld – Borussia Mönchengladbach 0-1
Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 2-1

1. FC Köln – Augsburg 0-1
Hoffenheim – Feriburg 1-3
Werder Bremen – Union Berlin 0-2
Hertha BSC – Schalke 04 3-0

A 14. forduló további programja

Szombat:
20:30 VFB Stuttgart – RB Leipzig (Sport 2)

Vasárnap
15:30 Borussia Dortmund – Wolfsburg (Sport 2)
18:00 Bayern München – Mainz (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye