Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tapad az élmezőnyre a Dortmund

Komoly rangadót kellett megvívnia a Dortmundnak, de muszáj volt nyernie, ha tartania akarta a lépést a bajnokság éllovasaival szemben.

Hiába gyűrte az első félidőben a Dortmund a Wolfsburgot. A találkozót a vendég csapat kezdte jobban, majd a Dortmund átvette az irányítás, de nem sikerült betalálnia, pedig a félidő végén Sanchonak csak az üres kaput kellett volna eltalálnia, de eltörte a labdát.

A második játékrészt ott folytatta a Dortmund, ahol az elsőben abba hagyta. A vezető gólra a 66. percig kellett várni, ekkor egy Sancho szögletet fejelt a Wolfsburg kapujába Akanji, Hummels szorításában. A vendég védők helyezkedéséről mindent elmond, hogy a gól megakadályozásához Akanji védőtársa állt a legközelebb.
A 81. percben Edin Terzic lecserélte Haalandot, helyére a 22 éves Tigges állt be, akinek ez volt az első Bundesliga mérkőzése és első labdaérintéséből majdnem gólt is tudott szerezni, de végül a wolfsburgiak tisztáztak.
A mérkőzés hosszabbításában a Wolfsburg végezhetett el szögletet, amire az egyenlítés reményében szép számmal jöttek fel a vendég játékosok közül, ezt kihasználva egy labdaszerzés után Sancho indult meg a labdával és góllal zárta le az akciót. Ez volt Jadon Sancho első (!) Bundesliga gólja a szezonban.

Borussia Dortmund – Wolfsburg 2-0 (0-0)
Helyszín: Dortmund, Signal Iduna Park Vezette: M. Grafe
Gólszerzők: Akanji (66.), Sancho (90.+1) ill.

A 14. forduló eddigi eredményei
Bielefeld – Borussia Mönchengladbach 0-1
Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 2-1
Hoffenheim – Freiburg 1-3
Werder Bremen – Union Berlin 0-2
Hertha BSC – Schalke 04 3-0
Stuttgart – RB Leipzig 0-1

A 14. forduló további programja
Vasárnap
18:00 Bayern München – Mainz (Sport 2)

A Bundesliga állása

A góllövőlista élmezőnye