Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: ötgólos meccset vesztett el hazai pályán a Wolves – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 19. fordulójának szombat kora délutáni nyitómérkőzésén a hetek óta nyeretlen Wolverhampton gárdája az Újpest korábbi csatárával erősíteni készülő kiesőjelölt West Bromwich együttesét látta vendégül…

Jókora meglepetésre a Wolves hazai környezetben egy fordulatos mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett a West Brom ellenében. A bennmaradásért harcoló WBA hamar sokkolta a hazai együttest, hiszen a frissen visszatérő Boly szabálytalansága után Michael Oliver játékvezető büntetőt ítélt, melyet Matheus Pereira értékesített. Nehézkesen lendült játékba Nuno Espirito Santo csapata, de a játékrész második felében már egyértelmű fölényben játszott, és megannyi kihagyott lehetőség után a szünet előtt Fabio Silva és Willy Boly találataival meg is tudták fordítani az eredményt a maguk javára. Úgy tűnhetett, hogy sínre kerül a mérkőzés a favorit számára, azonban a szünet utáni folytatásban Bartley lekészítéséből Semi Ajayi egyenlített 2-2-re. Újabb négy perccel később pedig már ismét a West Bromnál volt az előny, miután a játékvezető lerántás miatt ítélt büntetőt a vendégek javára, Matheus Pereira pedig újfent hibátlan ítélet-végrehajtónak bizonyult. Ez végül az utolsó fordulat volt a mérkőzésen, a továbbiakban a Wolves hiába próbált cserékkel frissíteni, jelentős változás nem történt, képtelenek voltak egyenlíteni, ezzel Nuno fiai zsinórban a hatodik meccsükön maradtak nyeretlenek.

A győzelme ellenére még mindig kieső helyen álló West Brom mindössze szezonbeli második sikerét aratta a sereghajtó Sheffield United november 28-i legyőzését követően.

Wolverhampton Wanderers – West Bromwich Albion 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Fabio Silva (38.), Boly (43.), ill. Matheus Pereira (8., 56. – mindkettőt büntetőből), Ajayi (52.)

 

A 18. forduló további programja

Szombat:
16:00 Leeds United – Brighton & Hove Albion (tv: Spíler 1)
16:00 West Ham United – Burnley (tv: Spíler 2)
18:30 Fulham – Chelsea (tv: Spíler 1)
21:00 Leicester City – Southampton (tv: Spíler 1)

Vasárnap:
Aston Villa – Everton elhalasztva
15:00 Sheffield United – Tottenham Hotspur (tv: Digi Sport 1)
17:30 Liverpool – Manchester United (tv: Digi Sport 1)
20:15 Manchester City – Crystal Palace (tv: Digi Sport 3)

Hétfő:
21:00 Arsenal – Newcastle United

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye