Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: fontos rangadót nyert meg az Ajax – videóval

A PSV Eindhoven szombati győzelme után a holland bajnokság (Eredivisie) másik két nagy csapat, az Ajax Amszterdam és a Feyenoord egymással mérte össze tudását a vasárnap délutáni órákban…

A múlt hétvégi rangadón döntetlent elérő Ajax Amszterdam hazai környezetben 1-0-ra megnyerte a Feyenoord elleni Klassikert. A mérkőzést bátran kezdő amszterdamiak több ígéretes lehetőség után a félidő derekánál szerezték meg a vezetést, miután az új igazolás Sebastien Haller lekészítése után Ryan Gravenberch remek cseleket követően tüzelt a tizenhatos vonalán belülre lépve Marsman kapujába. A továbbiakban is lendületben maradt az Ajax, és akár növelhették is volna a vezetésüket, közvetlenül a szünet előtt viszont Toornstra révén a rotterdamiak is végre életjelet adtak magukról. Erik ten Hag a félidőben kénytelen volt lecserélni az első játékrész alatt megsérülő gólszerzőjét, akit Ekkelenkamp váltott. A térfélcserét követően szép lassan egyre inkább felbátorodott a Feyenoord, és Berghuis révén egy lesgólig jutottak el. Az Ajax rövid időn belül alapemberei közül Anthonyt, Promest és Mazraouit is leültette, miközben egyre jobban magukra húzták az ellenfelet, de Onana kapus és a védelem mindvégig becsülettel végezte az elhárítást. A hajrát hiába nyomta meg a vendég csapat, Onana bravúrja és a felső léc is az Ajax mellé állt, így a hazai gárda megőrizte minimális előnyét a lefújásig és fontos lépést tett a bajnoki cím felé vezető úton.

Az amszterdami egylet továbbra is három ponttal vezeti a bajnokságot a Vitesse, néggyel a PSV előtt, és immár hat pontot ver a most legyőzött Feyenoordra.

Ajax Amszterdam – Feyenoord (1-0)
Gólszerző: Gravenberch (22.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye