Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: legyőzte az Inter a Juvét a Derby d’Italián – videóval

A 2020/21-es szezon első Derby d’Italiáját játszotta az Inter és a Juventus a Serie A 18. fordulójában. A milánói gárda a vezetést is megszerezte nagyon hamar, és az első félidő alatt akár több gólt is lőhetett volna a Juvének. Végül még plusz egyet sikerült, míg Pirlo gárdája szinte lefagyott az egész meccsen, Cristiano Ronaldóval egyetemben. 

Rögtön egy Cristiano Ronaldo góllal kezdődött a meccs a 11. percben, ám a találatot végül les miatt érvénytelenítették. Két perccel később azonban az Inter is betalált, ami már érvényes volt: Barella adta be a labdát középre, majd Danilót megelőzve Vidal fejelt a hálóba. A 18. percben Lautaro Martinez luftja után ismét Vidal lőhetett, de ez elszállt a kapu felett. Jobban játszott az Inter, sokkal többet is támadtak, a Juve nem igazán találta a játékát. A 24. percben Lukaku lövését kellett védenie Szczesnynek, a kipattanót pedig Lautaro Martinez lőtte magasan a kapu fölé. A 38. percben Lukaku ismét próbálkozott a kapu jobb oldalának irányába, de Szczesny megint védett. A Juventus oldalán csak egy-két gyengébb Cristiano Ronaldo lövés volt, de az Inter sem tudott még egyszer betalálni a szünetig.

A második félidőben is maradt ez, és az 52. percben ráadásul az Inter meglőtte a második gólját is: Bastoni ívelte be a labdát a kapu elé, ahol Barella érkezett tökéletesen, majd egy sprint után ellőtte a jobb felső sarokba. A Juventus nem igazán tudott a hazaiak kapujának a közelébe sem férkőzni, és egyre idegesebbek is lettek a játékosok. Az Inter még több támadást is vezethetett, leginkább pedig Lukaku volt veszélyes, míg Martinez is próbálkozhatott, de mindketten elrontották a helyzeteiket. A Juventusnak nem sok lehetősége volt, talán a 87. percben jártak a legközelebb a gólhoz, amikor Chiesa lerázta az emberét, majd egy erős lövést küldött a kapura, amit Handanovicnak kellett bravúrral védenie. A mérkőzés végül kétgólos Inter győzelemmel zárult.

Inter – Juventus: 2-0 (1-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők: Vidal (13.), Barella (52.) ill.
Sárga lap: Young (60.), Barella (67.) ill. Bonucci (36.), Morata (62.)
Kiállítás:ill.

Inter: Handanovic, Bastoni, de Vrij, Skriniar, Hakimi, Young (Darmian, 73.), Vidal (Gagliardini, 77.), Brozovic, Barella, Martinez (Alexis Sanchez, 86.), Lukaku. Vezetőedző: Antonio Conte

Juventus: Szczesny, Danilo, Bonucci, Chiellini, Frabotta (Bernardeschi, 58.), Bentancur, Rabiot (McKennie, 58.), Ramsey (Kulusevsky, 58.), Chiesa, Ronaldo, Morata. Vezetőedző: Andrea Pirlo

A 16. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Lazio – AS Roma 3-0

Szombat:
Bologna – Hellas Verona 1-0
Torino – Spezia 0-0
Sampdoria – Udinese 2-1

Vasárnap:
Napoli – Fiorentina 6-0
Crotone – Benevento 4-1
Sassuolo – Parma 1-1
Atalanta – Genoa: 0-0
Inter – Juventus: 2-0

Hétfő:
20:45 Cagliari – AC Milan (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: