Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megállapodtak a Napoli-csatár jövőjéről – sajtóhír

Megbízható olasz beszámolók szerint a számtalan érdeklődő közül a Napoli az Olympique Marseille vezetőségével végre megállapodott mellőzött támadója értékesítéséről…

 

Az olasz átigazolási szakértő, Fabrizio Romano információi szerint az érintett felek minden részletben megállapodtak, hogy Arkadiusz Milik játékjoga 8 millió eurós vételi opcióval és további bónuszokért kölcsönben az Olympique Marseille csapatához kerüljön a Napolitól.

A lengyel támadó iránt érdeklődőkből eddig sem volt hiány, az elmúlt hónapokban tucatnyi olasz és külföldi csapat sorakozott fel a szolgálataiért cserébe. Sokáig úgy tűnt, hogy Milik a Juventushoz tart, azonban Andrea Pirlo kinevezésével megváltoztak a prioritások a rekordbajnoknál, és már nem volt rá szükség Torinóban. Potenciális érdeklődő volt még az AS Roma csapata, míg a külföldiek közül leginkább a Tottenham és az Atlético Madrid próbálkozott kitartóan.

Miliket 2016-ban az Ajaxtól 32 millió euró ellenében igazolta a Napoli, az olasz klubnál való szerepvállalása elég hányattatottan indult, hiszen rövid időn belül két súlyos térdsérülést is elszenvedett, gyakorlatilag az előző volt az első teljes szezonja, melyben 35 tétmeccsen 14 találatot szállított. Ennek ellenére klub a hosszútávú terveiben nem szerepelt a neve, és bár nyáron nem adták őt el, az aktuális szezonra egyszerűen be sem nevezték őt. Szerződése nyárig köti őt az olasz klubhoz, így érthető, hogy most kedvezményes áron válnak meg tőle.