Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool is harcban áll a Real kiszemeltjéért – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a spanyol sajtó értesülései szerint a spanyol Szuperkupa elődöntőjében kieső Real Madrid csapata tűnik a favoritnak a Bayern München lejáró szerződésű klasszisa megszerzésére, ám a német lapok szerint a PL-címvédő Liverpool is bejelentkezett érte…

A Bild információi szerint annak ellenére, hogy a spanyol sajtó már tényként kezeli, hogy a Bayern München csapatától hosszú idő után távozó David Alaba megegyezett a Real Marid csapatával, a 2019-es Bajnokok Ligája-győztes Liverpool mé mindig reménykedik az osztrák klasszis elcsábításában.

A közelmúltban a teljesség igénye nélkül állítólag a fenti két klub mellett a Barcelona, az Inter és a Paris Saint-Germain háza táján is felmerült már Alaba nyári leigazolásának lehetősége, mégis úgy tűnik, hogy négy évre szóló, szezononként 10 millió eurós fizetést kínáló ajánlatával a “királyi gárda” lehet a befutó az osztrák balhátvédért.

Alaba 2008-ban került a Bayern utánpótlásához, és fokozatosan nőtte ki magát a csapat alapemberévé, azonban az elmúlt idényben hiába szerepelt 42 tétmérkőzésen, a csapatot sújtó sérülések miatt többnyire az általa kevésbé kedvelt belső védő poszton kellett helytállnia. Ez idő alatt a fiatal kanadai Alphonso Davies kirobbanthatatlanná vált Alaba első számú posztjáról, a balhátvéd pozíciójából, ez vezethet végül az egyre inkább küszöbön álló kenyértöréshez.

Alaba a több mint egy évtized alatt 408 mérkőzésen védő létére 32 gólt és 49 előkészítést regisztrált a bajoroknál, most mégis úgy tűnik, hogy egy fontos állomás lezárására készül.