Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Nem született döntés a Liverpool-Manchester United csúcsrangadón! – videóval

A 3. helyezett és bajnoki címvédő Liverpool fogadta az aktuális listavezető Manchester Unitedet a Premier League 19. fordulójában. Az első játékrészben a hazaiak voltak aktívabbak, míg a második félidőben a United előtt adódott több lehetőség, de végül egyik fél sem tudta bevinni a döntő csapást. 

Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést a Liverpool, amelynek továbbra is komoly védelmi gondjai akadtak középen, hiszen a Fabinho-Henderson párossal volt kénytelen felállni Jürgen Klopp csapata. Az első 15 perc nem hozott komoly lehetőségeket, de ezt követően egyre többször jutott el de Gea kapujáig a hazai gárda. A 34. percben Bruno Fernandes tudott veszélyeztetni szabadrúgásból. A tizenhatos előteréből leadott lövés azonban kevéssel elkerülte a kaput. Az első játékrészben nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét a Liverpool, míg a United leginkább a kontrákra koncentrált, amit jól mutat, hogy Rashfordék hétszer voltak lesen.

A második játékrész első nagyobb helyzete a United előtt adódott, de Fernandes lövésénél Fabinho az utolsó pillanatban odaért és blokkolni tudott. A 60. percben a Liverpool előtt is hasonló lehetőség adódott, Firmino érkezett egy beadásra, Maguire azonban közbe tudott lépni. A 75. percben aztán Alisson nagy bravúrjára volt szükség, hogy ne szerezze meg a vezetést a United. Egy beadásra Fernandes érkezett középen, lövését lábbal tudta hárítani a brazil hálóőr. Pár minutummal később Thiago távoli lövésénél védett nagyot de Gea. A 83. minutumban Pogba került szemtől szembe Alissonnal, de a francia középpályás telibe lőtte a kapust. Végül gól nélküli döntetlennel zártak a felek, a Liverpool nyeretlenségi szériája így már 4 mérkőzésre duzzadt, ennek a mérkőzésnek pedig a legnagyobb nyertese a Manchester City lett.

Liverpool – Manchester United 0-0 (0-0)
Helyszín:
Anfield Road Vezette: Paul Tierney
Gólszerző:
ill.-
Sárga lapok:
Shaqiri (33.), Fabinho (66.) ill. Rashford (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, Henderson, Robertson – Shaqiri (Jones 76.), Wijnaldum (Milner 89.), Thiago – Mané, Firmino (Origi 85.), Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Fred, McTominay, Pogba, Fernandes (Greenwood 89.), Rashford – Martial (Cavani 61.) Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A mérkőzés összefoglalója:

A 19. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Wolves 2-3 West Brom
Leeds 0-1 Brighton
West Ham 1-0 Burnley
Fulham 0-1 Chelsea
Leicester 2-0 Southampton

Vasárnap:
Aston Villa – Everton –ELHALASZTVA
Sheffield United 1-3 Tottenham
20:15 Manchester City – Crystal Palace (Tv: Digi Sport 3)

Hétfő:
21:00 Arsenal – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: