Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus cserét ajánlott a Herthának – sajtóhír

Az esti olasz Szuperkupa-mérkőzésre készülő Juventus gárdája helyi sajtóhírek szerint a Hertha BSC csapatával szeretne üzletet kötni a januári átigazolási időszakban…

 

A Corriere di Torino értesülései szerint a Juventus a csatáréhsége csillapítása érdekében felajánlotta a jó ideje létszámfeletti Federico Bernardeschi szolgálatait a Hertha BSC részére a lengyel gólvágóért, Krzysztof Piatekért cserébe.

A cserealapként számon tartott 26 éves szélső három és fél évvel ezelőtt igazolt a Juvéhez a Fiorentinától, azonban Cristiano Ronaldo posztriválisaként jobbára csak epizódszerep jut neki, technikai képességei és robbanékonysága révén pedig mindenképpen több van benne annál, hogy csak peremember legyen. Tavalyelőtt 39, a tavalyi szezonban 38 tétmérkőzésen jutott szerephez, jobbára csereként.

Ugyan múlt nyáron számtalan csereüzletben felmerült a neve, és szó volt róla, hogy egyáltalán nincs szükség rá a továbbiakban, végül maradt a csapatnál, de a korábbi csapatától érkezett Federico Chiesa, valamint Dejan Kulusevski korábbi megszerzése miatt továbbra is várhatóan csak percek juthatnak neki a padról, így változatlanul lehet létjogosultsága a távozását firtató találgatásoknak.

Eközben a torinóiak által megszerezni kívánt Piatek esetében korábban már beszámoltunk az olaszországi visszatérésének lehetőségéről, ugyanis a Herthában csak pislákoló gólfelelős iránt korábbi csapata, a Genoa jelentkezett be. A 25 éves lengyel center annak idején a Grifoniban tűnt fel, amikor a 2018-2019-es szezon első felében 18 bajnokin 13 gólt szórt, azonnal leigazolta az AC Milan, ám kevésbé váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és hamar továbbadták. Tavaly januárban 27 millió euróért cserébe értékesítették a berliniek felé, ahol a tavalyi szezon második felében és az aktuális idény első szakaszában egyaránt négy-négy találatig jutott.