Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Szuperkupa: gigászok csatája következik

Szerda este a Reggio emiliai Mapei Stadiumban kerül megrendezésre a 2020-as olasz Szuperkupa-mérkőzés hagyományos módon, az elmúlt kiírásban bajnok Juventus és a tavalyi Olasz Kupa-győztes Napoli között..

 

Az érintett csapatok közt egyébként is fennálló ellentétek tovább fokozódtak azzal, ahogyan az illetékes szervezetek és hatóságok kezelték a 2020. október 4-én le nem játszott egymás elleni mérkőzést.

Mint ismeretes, az olasz bajnokság (Serie A) elöljárói az elhalasztott meccs sorsáról a következő döntést hozták: a mérkőzés végeredményét 3-0-val a Juventus javára írták jóvá, és a Napoli csapatát a szabályok megszegése miatt még 1 büntetőponttal is sújtották a zöldasztal mellett. A nápolyiak ekkor azzal érveltek, hogy a campaniai egészségügyi hatóság megtiltotta, hogy a régión kívülre utazzanak, ezért nem tudtak elutazni az ominózus mérkőzésre Torinóba, azonban később a hatósági egyeztetések során az illetékes szervek megegyeztek abban, hogy ez nem tiltás, csupán “ajánlás” volt a csapat felé, és részt kellett volna venniük a mérkőzésen fertőzött játékosaik nélkül. A Napoli fellebbezett, a legfőbb hatalmi szervnek tartott olimpiai bizottság (CONI) pedig törölte a korábbi ítéleteket, és a találkozó megrendezésére utasította a Serie A-t.

Az ominózus őszi bajnoki mérkőzésnek időpontja még nincs, de a két csapat ma este egymásnak feszül. Nem mellesleg ez lesz az első alkalom, hogy a két 2006-os világbajnok csapattárs, Andrea Pirlo (Juventus) és Gennaro Gattuso (Napoli) megmérkőzhet egymással a partvonal mellől.

Az 1988 óta megrendezésre kerülő olasz Szuperkupát a legtöbb alkalommal a Juventus csapata hódította el, szám szerint nyolcszor, miközben a Milan hét, az Inter és a Lazio öt-öt alkalommal gazdagodott a trófeával. A torinóiak mai ellenfele, a Napoli 1990-ben és 2014-ben győzedelmeskedett a sorozatban, mindkétszer éppen a Juventust legyőzve a fináléban – a 2012-es döntőt pedig ellenük vesztették el.

Az utóbbi bő egy évtized során a mérkőzést rendszerint elvitték Ázsiába a calcio népszerűsítése céljából, idén erre a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség, így Olaszországban a rendezik meg az összecsapást. A Reggio emiliai Mapei Stadium először ad otthont a Supercoppa Italianának. Korábban eddig Olaszország határain belül a két leggyakoribb helyszínen, a San Sirón és az Olimpicón kívül a Delle Alpiban, a Marassiban és a San Paolóban rendezték meg csak a mérkőzést.

A várható kezdőcsapatok a ma esti Szuperkupa-mérkőzésre

JUVENTUS (4-4-2): Szczesny; Danilo, Bonucci, Chiellini, Bernardeschi; Chiesa, Arthur, Bentancur, McKennie; Kulusevski, Cristiano Ronaldo.

NAPOLI (4-2-3-1): Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui; Bakayoko, Demme; Lozano, Zielinski, Insigne; Petagna.