Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

34 évesen edzőnek állt a Real egykori középpályása – HIVATALOS

A visszavonulását múlt novemberben bejelentő egykori kiváló középpályás máris edzőnek áll, hiszen a szerdai napon mutatták be új klubjánál…

 

Az argentin első osztályú bajnokságban szereplő Aldosivi gárdája megerősítette, hogy újdonsült vezetőedzőjének a közelmúltban sorozatos sérüléseire hivatkozva az aktív játékkal felhagyó Fernando Gagót nevezte ki. A csütörtökön munkába álló tréner segítője a régi harcostárs, Federico Insúa lesz, akivel a válogatottban és a Bocában is éveket játszottak együtt.

A mindössze 34 éves Gago a Boca Juniors nevelése volt, 2007-ben 21 esztendősen az akkori “Galaktikus” Real Madrid csábította őt Európába. A kiváló védekező középpályás öt szezon alatt 121 tétmeccsen lépett pályára a “királyiak” színeiben, első négy idényében alapember volt, később viszont már kevesebb lehetőséhez jutott, így a 2011-2012-es szezont kölcsönben az AS Roma együttesénél töltötte. A következő kiírásban végleg eladták őt a Valenciának, ám ott sem tudott állandó lehetőséget követelni magának, így az évad második felére visszatért hazájába, a Vélezhez.

Ezt követően 2013 nyarán nevelőegyesülete, a Boca vásárolta vissza a játékjogát, és a korábbi kettő után újabb három bajnoki címet nyert az “arany-kékekkel”. Gago 2019 nyara óta állt a Vélez alkalmazásában, legutóbbi sérülése után azonban csak a múlt ősszel újraindult bajnokság rajtjára térhetett vissza, és a jelek szerint mégsem volt tökéletes állapotban.

Az Aldosivi a múlt hétvégén záruló Copa Diego Armando Maradona küzdelmeit az alsóházban fejezte be, míg a 2019-2020-as bajnoki idényt a 24 csapatos mezőny 22. helyén zárta.