Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntés született az AS Roma kupameccséről – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, az AS Roma csapata elképesztő hibát követett el az egyébként hatalmas meglepetésre elveszített keddi Spezia elleni Coppa Italia-nyolcaddöntője alkalmával. A hivatalos szervek döntése pedig péntekig váratott magára…

 

A sportdöntő bíróság az AS Roma és a Spezia keddi mérkőzését 3-0-val írta jóvá a vendégek javára, mivel a “farkasok” az egyébként általuk hosszabbításban 4-2-re elveszített összecsapás ráadásában figyelmetlenségükből adódóan hat (!) cserét hajtottak végre, erre pedig a szabályok szerint nem lett volna lehetőségük.

A fővárosi csapat portugál mestere, Paulo Fonseca a 69. percben Veretout-t és Karsdorpot, a 85. percben pedig Pérezt küldte pályára, ezt követően a legközelebb a hosszabbításra Dzekót cserélte be, majd csapata két kiállítása után a 95. percben két újabb cserélt hajtott végre, amikor Fuzato személyében egy kapus mellett Ibanezt is csatasorba állította. Ezzel pedig hibát követett el a sportdöntő bíróság szerint. Mivel a pályán is a Spezia jutott tovább, így ennek talán nincs akkora jelentősége, azonban ha a Roma kiharcolta volna a továbbjutást, hibájából kifolyólag akkor sem örülhetett volna sokáig.

Az igazán döbbenetes az, hogy a Romának nem ez az első zöldasztal mellett elveszített meccse az idényben: az első bajnoki fordulóban Diawara hibás nevezése miatt bukták el 3-0-ra az eredetileg 0-0-ra végződő, Verona elleni bajnokit.

A két csapat a világ legerősebb bajnokságának rangsorolt olasz bajnokság (Serie A) aktuális kiírásában szombat délután 15 órától újra megmérkőzhet egymással az Olimpicóban.