Olaszországba igazolhat a West Ham egykori támadója – sajtóhír

Ugyan legutóbb arról szóltak a hírek, hogy az általa már korábban erősített West Ham United csapatában térhet vissza Európába a jelenleg Kínában légióskodó rutinos osztrák csatár, most már sokkal inkább úgy tűnik, hogy Olaszország lehet karrierje következő állomása…

 

A Corriere dello Sport aktuális beszámolói szerint az olasz bajnokságban (Serie A) a bennmaradásért küzdő Bologna csapata a rutinos Marko Arnautic leigazolásával készül megerősíteni támadó szekcióját az idény második felére.

A 31 éves osztrák támadó korábban az Inter színeiben már a 2009-2010-es szezonban három mérkőzés erejéig belekóstolt a calcio világába, ám annyira nem ízlett neki. Arnautovic azért később a Stoke City (2013-2017) és a West Ham United (2017-2019) színeiben egyaránt le tudta tenni a névjegyét – három Premier League-idényben is elérte a 10 gólos határt. 2019 nyarán mintegy 23 millió font ellenében hagyta el a “kalapácsosokat” a kínai Szuperligában szereplő Shanghai SIPG kegyeiért, amelyben két bajnoki szezon alatt 24 meccsen 19 gólt szállított.

Ugyanakkor a lap úgy tudja, hogy Arnautivoc magas fizetése akadály lehet az olasz klub számára, amely egy alacsonyabb fizetést kínáló, viszont hosszú távú szerződéssel hidalná át ezt az apró (?) problémát.