Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: gólzáporos meccsen kapott ki otthon a Feyenoord – videóval

A listavezető Ajax fontos déli győzelmét követően a holland bajnokság (Eredivisie) 18. fordulójának utolsó mérkőzésén két élmezőnyt üldöző csapat találkozott egymással…

Az AZ Alkmaar házon kívül nyert fontos meccset 3-2 arányban a múlt hétvégén rangadót vesztő Feyenoord ellen. Az Alkmaar az első lehetőségét gólra váltotta, amikor az első tíz perc végén a rotterdami védelem képtelen volt felszabadítani, Gudmusson kiugratásából pedig a svéd Jesper Karlsson szerzett könnyed ziccergólt. Több kimaradt lehetőség után az első félóra végeztével érkezett a válasz a Feyenoord dán kiválósága, Nicolai Jörgensen találata jóvoltából. A szünetre 1-1-es állás mellett vonulhattak le a küzdőfelek, azonban alighogy folytatódott a játék, ismét visszavette a vezetést az AZ, miután a tavalyi, félbeszakadt szezont 14 góllal befejező Myron Boadu tudott eredményes lenni Midtsjo beadásából. Tíz perccel később ismét kiegyenlített a Feyenoord Mark Diemers lövése által. Mindkét csapat bátor, nyílt sisakos futballt játszott, és az utolsó húsz perchez érve az Alkmaar harmadszor is magához ragadt az előnyt, Stengs előkészítéséből megint Myron Boadu szerzett gólt. Több fordulatot már nem tartogatott a mérkőzés, harmadszor képtelen volt kiegyenlíteni a hazai gárda, Koopmeiners révén pedig az AZ tizenegyest hibázott, de csapata így is mindhárom pontot magával vitte a De Kuipből.

A két csapat ezzel helyet cserélt egymással a holland tabella negyedik-ötödik helyén, az Alkmaar lemaradása hét pont, a Feyenoordé pedig kilenc egység az éllovas Ajax mögött.

Feyenoord – AZ Alkmaar 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Jörgensen (32.), Diemers (58.), ill. Karlsson (10.), Boadu (47., 70.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye