Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kihasználta a milánóiak pontvesztését a Juventus – videóval

Az olasz bajnokság 19. fordulójának vasárnapi játéknapját a Juventus – Bologna találkozó nyitotta. A torinóiaknak ki kellett használnia a két milánói csapat bukását, és sikerült is nekik. 

Már az első félidőben fölényben játszott a Juventus, és a 15. percben meg is szerezte a vezetést: Arthur próbálkozott meg egy lövéssel nagy távolságról, ami megpattant egy védőn, így Skorupski nem tudta védeni. A 28. percben Cristiano Ronaldo lőtt egy szép szóló után, amit védett a kapus, ahogy Bernardeschi kipattanóját is. A 41. percben a játékvezető egy lehetséges tizenegyes esetet nézett vissza a Bolognának, de végül úgy döntött, hogy nem ad büntetőt.

A második félidő egy nagy Bologne helyzettel indult, amikor Barrow célozta meg a bal alsó sarkot, de Szczesny elképesztő bravúrral védett. Az 59. percben Sansone is próbálkozhatott a vendégektől, de kevéssel a kapu mellé rúgta a labdát. Két perccel később azonban már Cuadrado helyzetét kellett megfognia Skorupskinak, a kolumbiai viszont tíz perccel később gólpasszt osztott ki. Cuadrado szöglete épp McKennie fejére kanyarodott, amit a kapu bal oldalába bólintott, megnövelve ezzel csapata előnyét. A 92. percben Cristiano Ronaldo is majdnem megszerezte a maga találatát, de a bal felső sarok irányába tartó labdát a kapus kivédte.

Juventus – Bologna: 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Arthur (15.), McKennie (71.) ill. –
Sárga lap: Kulusevski (21.), Chiellini (47.), Arthur (52.) ill. Vignato (14.), Djisk (62.)
Kiállítás: – ill. –

A 19. forduló további programja:

Péntek:
Benevento – Torino 2-2 

Szombat:
AS Roma – Spezia 3-2
AC Milan – Atalanta: 3-0
Udinese – Inter: 0-0
Fiorentina – Crotone: 2-1

Vasárnap:
Juventus – Bologna: 2-0
15:00 Genoa – Cagliari (tv: Digi Sport 2)
15:00 Hellas Verona – Napoli (tv: Digi Sport 1)
18:00 Lazio – Sassuolo (tv: Digi Sport 1)
20:45 Parma – Sampdoria (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: