Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea ezzel a levéllel rúgta ki Lampardot

A Stamford Bridge környékén alighanem mindenkit megvisel a vezetőség elhatározása, miszerint ma elbocsájtották Frank Lampardot. A klub volt középpályása első nekifutásra elbukott menedzserként a szeretett klubjánál.

Nap közben végig követtük Frank Lampard sorsának alakulását. A még mindig csak 42 éves szakember másfél idény után került kirúgásra a Chelsea-től. Az első év után óriási visszaesést produkált most a londoni klub. Pedig komoly pénzforrások beáldozásával érkeztek új játékosok.

A tegnapi FA-kupa továbbjutás után a Chelsea focistáinak nem kellett edzésre menniük. Helyette a klub az alábbi hivatalos levelet/közleményt adta ki:

„Ez nagyon nehéz döntés volt, és nem vette könnyedén a tulajdonos és az Igazgatóság.

Hálásak vagyunk Franknek azért, amit a klub vezetőedzőjeként elért. A legújabb eredmények és teljesítmények azonban nem feleltek meg a klub elvárásainak, amely a fenntartható fejlődés egyértelmű útja nélkül maradt.

Soha nem lesz jó megválni egy olyan klublegendától, mint Frank, de hosszas mérlegelés és megfontolás után úgy döntöttünk, hogy most változtatásra van szükség, hogy a klubnak legyen ideje javítani a teljesítményt és az eredményeket ebben a szezonban.

Roman Abramovics szavai:
„Ez nagyon nehéz döntés volt a klub számára, már csak azért is, mert kiváló a személyes kapcsolatom Frankkel, és a legnagyobb tiszteletben tartom őt.

Feddhetetlen ember és a legmagasabb szintű munkamorálja. A jelenlegi körülmények között azonban úgy gondoljuk, hogy a legjobb az edzőváltás.

A klub, az igazgatóság és mindenki nevében szeretnék köszönetet mondani Franknek a vezetőedzőként végzett munkájáért, és sok sikert kívánok a jövőben. Fontos ikonja ennek a nagyszerű klubnak, és a státusa nem fog változni. A Stamford Bridge-en mindig szívesen fogadják.”

A Klub további közleményt nem ad, amíg új vezetőedzőt nem neveznek ki.”